Με την ώθηση από 18.000 οπαδούς του και κυρίως την ενέργεια από το καθολικό χειροκρότημα του κόσμου, θα ταξιδέψει ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη για να κυνηγήσει το θαύμα του 2011.

Οι Πράσινοι είχαν την ευκαιρία να ανέβουν ένα σκαλοπάτι στην κατάταξη του ομίλου, να αποφύγουν την Μπαρτσελόνα και να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους για πρόκριση στο φάιναλ-φορ κόντρα στον Ολυμπιακό όμως η ΤΣΣΚΑ αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να ηττηθεί (63-69) από την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.

Με τον Δημήτρη Διαμαντίδη («είναι δίχως προπόνηση εδώ και 8 ημέρες» σχολίασε ο προπονητής του Παναθηναϊκού) σε μια από τις χειρότερες βραδιές του (0/2δ, 0/5τρ, 0/2β), τον Ούκιτς σε χαμηλή πτήση (2/9δ, 0/2τρ), τους Μασιούλις, Τσαρτσαρή, Γκιστ, Μπανκς να βοηθούν στην επίθεση με μακρινά σουτ (2/8 συνολικά) οι Πράσινοι ήταν δύσκολο να κάνουν μια ακόμη υπέρβαση και να νικήσουν την ΤΣΣΚΑ.

«Είναι πρόβλημα για εμάς τα διαδοχικά ματς. Έχουμε μικρό ροτέισον. Η Μπαρτσελόνα έχει αρκετό βάθος αλλά για εμάς είναι μια ακόμη πρόκληση» σχολίασε ο Αργύρης Πεδουλάκης. Το πρώτο στοιχείο, το μικρό ροτέισον, φάνηκε και το βράδυ της Πέμπτης (4/4) κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Μπορεί ο ΠΑΟ να χρησιμοποίησε 10 παίκτες και οι Ρώσοι έναν λιγότερο, αλλά έχει σημασία η διαφορά στην ποιότητα, ο ρόλος που έχει κάθε παίκτης και φυσικά η διαχείριση του χρόνου.

Κρίθηκε στις λεπτομέρειες

Οι παίκτες του Μεσίνα στο τέλος ήταν πιο φρέσκοι και χάρη στην ποιότητα που διαθέτουν πήραν το ματς, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Χριάπα ευστόχησε σε όλα τα μεγάλα σουτ που πήρε στην τελευταία περίοδο, οι Ρώσοι ήταν σχεδόν αλάνθαστοι στις βολές (5/6) στο τέλος και η ΤΣΣΚΑ δεν λύγισε απέναντι στην τεράστια προσπάθεια των Πράσινων στην άμυνα.

Μόνο ο Μπράμος έδινε λύσεις στην επίθεση (18π με 3/3δ, 4/7τρ, 5ρ, 1ασ) αλλά δεν βρήκε στόχο στις δυο τελευταίες προσπάθειές του από τα 6μ74. Στάθηκε άτυχος όταν στο 63-65 (με 1/2β του Τεόντοσιτς στα 53’’) θέλησε να βάλει στη θέση τού οδηγού τον ΠΑΟ, δεν τα κατάφερε στην επίθεση «ειδικών καταστάσεων» στα 5’’ με το σκορ στο 63-67. Έτσι ο Παναθηναϊκός έμεινε στην τέταρτη θέση του ομίλου και για να ταξιδέψει στο φάιναλ-φορ πρέπει να επαναλάβει τον άθλο του 2011.

Τότε όμως ήταν μια ομάδα μπολιασμένη από πλήθος εμπειριών, μονταρισμένη χρόνια και μεγαλύτερη ποιότητα και βάθος πάγκου. Τώρα είναι μια ομάδα που κτίστηκε το καλοκαίρι, έκανε πολλές αλλαγές που καθυστέρησαν την ανεύρεση της χημείας, παίκτες που δεν έχουν τις εμπειρίες των προκατόχων τους και για αυτό ο Παναθηναϊκός θεωρείται ήδη επιτυχημένος από την πορεία του. Θα μπορούσε να ήταν σε καλύτερη θέση εκκίνησης στα προημιτελικά, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει καμία διαφορά και υστερούσε σε κάθε ισοβαθμία. Του κόστισε αυτή με την Έφες!

Τα δεκάλεπτα: 11-14, 34-33, 50-47, 63-69

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπράμος 18(4), Ματσιούλις 5, Ούκιτς 9, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 6(1), Διαμαντίδης, Γκιστ 6(1), Μπανκς, Ξανθόπουλος, Σχορτσανίτης 8.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Τεόντοσιτς 9(2), Μίτσοφ 7(1), Τζάκσον 2, Κρστιτς 9, Ουίμς 8(2), Έρτσεγκ 2, Καούν 11, Κριάπα 13(2), Παπαλουκάς 8(1).