Εντός του Απριλίου αναμένεται να εκταμιευθούν από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) περίπου 40 εκατ. ευρώ, με τα οποία θα αποπληρωθούν οι τελευταίες υποχρεώσεις του Οργανισμού προς τους προμηθευτές του που εκκρεμούν από το 2009. Από το υπουργείο Οικονομικών διαρρέει η πληροφορία ότι τα χρήματα αυτά έχουν ήδη εξασφαλιστεί και πως η αδυναμία διάθεσής τους έγκειται στο ότι ο ΕΟΤ δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για να τα εισπράξει. Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Τουρισμού αντέτειναν ότι σημαντικό ρόλο στη μη εκταμίευση του ποσού των 40 εκατ. ευρώ έπαιξε η παρέμβαση της τρόικας, η οποία ζήτησε διαβεβαιώσεις για το αν ο ΕΟΤ θα μπορέσει να διαχειριστεί σωστά τα χρήματα αυτά, δεδομένου ότι εντόπισε ορισμένα ζητήματα στη λειτουργία του.

Μεταξύ άλλων, ζήτησε την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού του, την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της Διεύθυνσης Οικονομικού τού Οργανισμού και της ενίσχυσής της με προσωπικό, καθώς και την πληρέστερη προετοιμασία των φακέλων με τις οικονομικές εκκρεμότητες. Ολα αυτά, λένε οι ίδιοι κύκλοι, έχουν «θεραπευθεί» και εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει η διαδικασία για την απορρόφηση από το υπουργείο Οικονομικών των 40 εκατ. ευρώ.

Τα περισσότερα από τα χρήματα αυτά ήταν σε προμηθευτές και κυρίως σε μέσα ενημέρωσης για διαφημιστικές καμπάνιες του Οργανισμού.