«Ο Μπέπε Γκρίλο έχει ζητήσει πολλές φορές να του αναγνωριστεί τουλάχιστον ένα προτέρημα: «Εάν δεν ήταν το Κίνημα 5 Αστέρων θα είχαμε και στην Ιταλία τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής». Παρόλα αυτά στην Ακροδεξιά, τουλάχιστον τη γαλλική, το M5S αρέσει πολύ». Με αυτή τη φράση άρχισε το δημοσίευμα του ιστότοπου της La Repubblica την Τρίτη για το ιδεολογικά παράταιρο πολιτικό άνοιγμα της Μαρίν Λεπέν προς τον Μπέπε Γκρίλο.

«Εάν ο Γκρίλο θέλει να με συναντήσει μπορεί να μου το ζητήσει. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις που θέλουν την αλλαγή στην Ευρώπη πρέπει να συναντώνται» δήλωσε την Τρίτη η Μαρίν Λεπέν, επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι.

Η αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος στη Γαλλία απηύθυνε ουσιαστικά κάλεσμα στον ηγέτη του Κινήματος των Πέντε Αστέρων για συνεργασία εις το όνομα του ευρωσκεπτικισμού.

Οι δηλώσεις της Λεπέν αποτελούν την επιβεβαίωση της πολιτικής στήριξης του Εθνικού Μετώπου προς τους αντισυστημικούς «Γκριλίνι» της Ιταλίας.

Η Λεπέν επανέλαβε τη ρητορική των ακραίων αντισυστημικών κομμάτων περί μη συνεργασίας με εκείνους που δημιούργησαν την κρίση. «Πιστεύω ότι δεν μπορούν να επιλυθούν οι καταστάσεις με εκείνους που τις δημιούργησαν» ήταν η απάντησή της στο ερώτημα εάν συμφωνεί με τη στάση του Μπέπε Γκρίλο να μην συνεργάζεται με κανένα ιταλικό πολιτικό κόμμα.