Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της ερευνητικής επιτροπής.

Ο Μιχάλης Σαρρής εξήγησε ότι αυτό έπρεπε να κάνει, επειδή κατά την έρευνα της αρμόδιας επιτροπής θα εξεταστεί και το διάστημα που ήταν πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο κύπριος Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Σαρρή και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα, ο κύπριος Πρόεδρος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Σαρρή για τις «πολύτιμες υπηρεσίες του στη διάρκεια των δύσκολων διαπραγματεύσεων με την τρόικα», οι οποίες, όπως είπε, «ολοκληρώθηκαν σήμερα, με σημαντικές επιτυχίες στους επιδιωκόμενους στόχους».

«Αν είναι, όμως, κάτι που ιδιαίτερα εκτιμώ, αλλά και θέλω να εξαίρω από την πράξη παραίτησης του κ. Σαρρή είναι το υψηλό πολιτικό ήθος και την πολιτική ευαισθησία που επέδειξε. Η απόφαση του κ. Σαρρή να υποβάλει την παραίτηση του, για λόγους πολιτικής ευθιξίας, προκειμένου να διευκολύνει το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής, αποτελεί φαινόμενο μιας νέας νοοτροπίας στα δρώμενα της κυπριακής πολιτικής ζωής», υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλεύθερος», αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών εξαναγκάστηκε ουσιαστικά σε παραίτηση από τον πρόεδρο Αναστασιάδη μετά τηρήξηπου επήλθε στις σχέσεις τους στη διάρκεια του Eurogroup.

Νέος υπουργός Οικονομικών ο Χ. Γεωργιάδης

Καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, μετά την παραίτηση του Μιχάλη Σαρρή, αναλαμβάνει, όπως έγινε γνωστό, ο μέχρι σήμερα υπουργός Εργασίας Χάρης Γεωργιάδης. Νέα υπουργός Εργασίας ορίστηκε η γενική διευθύντρια του υπ. Εμπορίου Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Ηορκωμοσίατων δύο υπουργών θα γίνει αύριο στις 9:30 και θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.