Μέτρα για την αποτροπή περιστατικών όπως η πρόσφατη απόδραση κρατουμένων στα Τρίκαλα προωθεί η κυβέρνηση.

Μεταξύ των μέτρων συγκαταλέγεται η δημιουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας για επικίνδυνους κρατούμενους.

Τα μέτρα αποφασίστηκαν σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Η κυβέρνηση αποφάσισε την ενίσχυση της φρουράς των φυλακών, η οποία θα αποτρέπει την προσέγγιση εγκληματιών στα εξωτερικούς χώρους, αλλά και την οργάνωση μιας φυλακής υψίστης ασφάλειας όπου θα μεταφερθούν οι κατάδικοι για σοβαρά εγκλήματα.

«Αποφασίστηκε από τον κ. Πρωθυπουργό σε συνεργασία μαζί μας, η οργάνωση των λειτουργιών μίας φυλακής υψίστης ασφαλείας, έτσι ώστε, εκείνοι οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί ή έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα σοβαρότατα είτε είναι βαρυποινίτες, είτε είναι υπόδικοι, να εγκλειστούν στις φυλακές αυτές. Ετσι πιστεύουμε ότι θα ενισχυθεί η αίσθηση ασφαλείας των πολιτών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε γεγονότα άλλα, όπως αυτό των Τρικάλων» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων, ενώ άλλοι 200 θα προέλθουν από την κινητικότητα στο Δημόσιο.

Οσον αφορά στην απόδραση στα Τρίκαλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι διεξάγεται έρευνα. Ερευνα διεξάγεται και μετά τις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς κρατουμένων.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η Αστυνομία θα παραχωρήσει βαρύ εξοπλισμό στους εξωτερικούς φρουρούς ενώ θα βοηθήσει και με την παρουσία ειδικών δυνάμεων των ΕΚΑΜ σε τακτικές έρευνας στα κελιά των βαρυποινιτών.