Θρίαμβος κόντρα σε όλα τα προγνωστικά για την Μαρία Πρεβολαράκη που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 55 κιλά της πάλης γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, της Τιφλίδας.

Η 22χρονη πρωταθλήτριά μας μετά από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό όπου έκαμψε την αντίσταση της Ουκρανίδας Ιρινας Χούσιακ έφτασε στον τελικό της κατηγορίας της, αλλά εκεί μπόρεσε να σταθεί ανταγωνιστικά μόνο στην πρώτη περίοδο.

Τελικά έχασε με 2-0, 6-0 από τη Σουηδέζα Σοφία Μαγκνταλένα Μάτσον και περιορίστηκε στο ασημένιο μετάλλιο που όμως αποτελεί τεράστια επιτυχία και έρχεται να συμπληρώσει το χάλκινο μετάλλιο που είχε πάρει η νεαρή αθλήτρια και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Αυτό το μετάλλιο ήρθε κόντρα σε κάθε προγνωστικό. Η αθλήτρια πήγε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με πλημμελή προετοιμασία και μέσα από πολλά προβλήματα, αλλά έδειξε την αξία της και ότι είναι αθλήτρια αγώνων» τόνισεπερήφανος ο παλαιός παλαιστής και νυν πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας πάλης Κώστας Θάνος, σε μια περίοδο που το άθλημα δίνει τη δική του μάχη για να μείνει στην ελίτ και στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Μαρία Πρεβολαράκη έχει αναδειχθεί επίσης πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία των κορασίδων το 2007, και των νεανίδων το 2011. Την ίδια χρονιά (2011) ήταν και 3η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, επίσης, των νεανίδων.