Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγώτη Ψωμιάδη από το τριμελές Πλειμμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για παράβαση καθήκοντος και ρύπανση της λίμνης Κορώνειας.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του.

Ο εισαγγελέας τόνισε πως αφού είχε παραπεμφθεί μία φορά, άσχετα αν απαλλάχθηκε τότε με βούλευμα, θα έπρεπε να μη σηκώνει «μύγα στο σπαθί του».

Μάλιστα, όπως αναφέρει και το seleo.gr, ο εισαγγελέας υποστήριξε χαρακτηριστικά «με την τακτική του να μειώνει πρόστιμα, άφηνε να λειτουργούν επιχειρήσεις, οι οποίες επιβάρυναν την ήδη επιβαρυμένη λίμνη».

«Η λίμνη Κορώνεια δολοφονήθηκε με την ανοχή της διοίκησης Ψωμιάδη στην πρώην Νομαρχία. Υπήρχε συνειδητή επιλογή να μην ενοχλούνται οι βιομηχανίες περιμετρικά της λίμνης», υποστήριξε καταθέτοντας στο δικαστήριο ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Πίσω του, καθισμένος στο εδώλιο του κατηγορουμένου, βρισκόταν ο παυθείς περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, καθώς και πέντε υπάλληλοι της πρώην Νομαρχίας, οι οποίοι δικάζονται για σκανδαλώδεις καθυστερήσεις.

ΣτΕ: «Παραμένει έκπτωτος ο Ψωμιάδης»

Για λόγους δημοσίου συμφέροντος το Συμβούλιο της Επικράτειας απέρριψε την αίτηση του που ειχε καταθεσει ο τεως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης που ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με την οποία κρίθηκε έκπτωτος, μετά την οριστική καταδίκη του από τα Ελληνικά δικαστήρια.

Οι ανώτατοι δικαστές αποφαίνονται οτι η αυτοδίκαιη έκπτωση αιρετών οργάνων των ΟΤΑ από το αξίωμα τους (Ν. 3852/2010) αποτελεί «διοικητικό μέτρο και όχι ποινική ή πειθαρχική ποινή, το οποίο δεν απόκειται στην διακριτική ευχέρεια του γ.γ. Αποκεντρωμένη Διοίκησης".

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από