Με άγριες διαθέσεις ξεκίνησαν ο Σεμπάστιαν Φέτελ και η ομάδα της Red Bull στο εφετινό πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Ο περυσινός παγκόσμιος πρωταθλητής κυριάρχησε και στις δύο ενότητες των ελεύθερων δοκιμών του Γκραν Πρι στη Μελβούρνη.

Στο πρώτο σκέλος των δοκιμών ακολούθησαν πίσω από τον γερμανό πιλότο το δίδυμο της Ferrari με τον Φελίπε Μάσα και τον Φερνάντο Αλόνσο να καταλαμβάνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα. Τέταρτος πλασαρίστηκε στο ηλιόλουστο Άλμπερτ Παρκ, που βρίσκεται η πίστα, ο Λιούις Χάμιλτον με τα χρώματα της Mercedes.

Στη δεύτερη ενότητα επιβεβαιώθηκε πάλι η υπεροχή της Red Bull, αφού κατατάχθηκε δεύτερος μετά τον Φέτελ ο έτερος πιλότος της ομάδας, Αυστραλός Μαρκ Γουέμπερ. Τρίτος ο Νίκο Ρόσμπεργκ με Mercedes, αν και τα δύο μονοθέσια της γερμανικής ομάδας εγκατέλειψαν μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών.

Ο μεγάλος αντίπαλος του Φέτελ, Ισπανός Φερνάντο Αλόνσο, αρκέστηκε στην έκτη θέση με περισσότερα από οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου αργότερο χρόνο από τον Γερμανό. Βέβαια όλα αυτά ενδέχεται να ανατραπούν, τόσο στις αυριανές κατατακτήριες δοκιμές, όσο και στον μεθαυριανό αγώνα.

Το πρώτο Γκραν Πρι της εφετινής αγωνιστικής σεζόν ξεκινά την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 8 το πρωί ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο την ίδια ημέρα από την ΕΡΤ στις 14.00 η ώρα το μεσημέρι. Αρχικά προβλέπεται μία ωριαία εκπομπή με επισκόπηση των δοκιμαστικών και στις 15.00 η ώρα θα ξεκινήσει η αναμετάδοση του Γκραν Πρι Αυστραλίας.

Τα δικαιώματα μετάδοσης των Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 κατέχει εκτός από την ΕΡΤ και ο ΟΤΕ TV. Το συνδρομητικό κανάλι του ΟΤΕ θα μεταδώσει το πρωί της Κυριακής «ζωντανά» τον αγώνα, αλλά και όλες τις δοκιμές, για τις οποίες κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα.