Μόνο στους «προεπιλεγέντες» και όχι γενικά στους «υποψήφιους» επενδυτές θα είναι δυνατό να έχει εφαρμογή η διάταξη που προωθεί η κυβέρνηση και δίνει τη δυνατότητα να παρέχονται πληροφορίες, ακόμη και εμπιστευτικές για τις εταιρείες που θα αποκρατικοποιηθούν.

Σχετική τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο με ρυθμίσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη, που συζητείται από το πρωί της Πέμπτης στην ολομέλεια της Βουλής.

Με την έναρξη της συζήτησης, ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε αναδιατυπώσεις στη συγκεκριμένη τροπολογία με τις οποίες το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) δικαιούται να ζητά από τις διοικήσεις των εταιρειών, ενόψει της αποκρατικοποίησής τους, πληροφορίες με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε εταιρείας, προκειμένου οι προεπιλεγέντες επενδυτές να μπορούν να κάνουν την αξιολόγησή τους. Με την αρχική διατύπωση τα στοιχεία ήταν δυνατό να δίνονται στους «υποψήφιους» επενδυτές.

Εξάλλου με αναδιατύπωση η κυβέρνηση εξασφαλίζει ότι η δυνατότητα παροχής πληροφοριών εμπιστευτικών που προβλέπεται από την τροπολογία, δεν θα περιλαμβάνει πληροφορίες και στοιχεία που αφορούν ή σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και την εθνική άμυνα της χώρας, η δε παροχή των πληροφοριών αυτών από την Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και την ΕΛΒΟ χορηγείται μόνο μετά από σχετική έγκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από