«Αυτή τη στιγμή εκτιμώ ότι δεν είναι θέμα στενού πολιτικού φλερτ, όπως υπονοούν κάποιοι» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, σχολιάζοντας την παρουσία του Αλ. Τσίπρα στην εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή το βράδυ.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Γιώργος Σταθάκης υπενθύμισε πάντως ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής «έφτιαξε ένα σύστημα που άλλαξε τις υποδομές της χώρας».

«Φυσικά και κάνουμε διαχωρισμούς που έχουν ιστορικότητα, βάση και οπτική που έχει στο επίκεντρο το πώς θα βγει η ελληνική κοινωνία από την κρίση» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: «Στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης έγιναν πολλά όταν υπήρξαν ηγεσίες που είχαν σαφείς στόχους. Σας υπενθυμίζω για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ότι έφτιαξε δεκάδες θεσμούς – τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τον ΕΟΤ, την ΕΤΒΑ κτλ. Εφτιαξε ένα σύστημα που άλλαξε τις υποδομές της χώρας».

Ο διακεκριμένος οικονομολόγος μίλησε και για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το φορολογικό σύστημα:

«Πρέπει να φορολογούνται όλοι για το πραγματικό τους εισόδημα και πρέπει να αποτυπώνεται επακριβώς σε όλους το αποτέλεσμα της πραγματικής οικονομικής δραστηριότητας και τι από αυτό είναι αμοιβή της μικροεπιχειρηματικής δραστηριότητας και τι αποτελεί εν δυνάμει εισόδημα» είπε.