Ο αυτοκράτορας στην Ελλάδα φάνηκε γυμνός στην Ευρώπη και οι φίλοι του Ολυμπιακού φώναξαν ρυθμικά χθες στο Γ. Καραϊσκάκης «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό». Οι Ερυθρόλευκοι γνώρισαν δεύτερη ήττα από τη Λεβάντε με 1-0 και η ισπανική ομάδα με σύνολο τερμάτων 4-0 πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης στις 16 του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Νιγηριανός Ομπαφέμι Μάρτινς οδήγησε τη Λεβάντε στη νίκη και σκόρπισε απογοήτευση στο Φάληρο (9′). Ο φορ της Λεβάντε τρύπωσε στην καρδιά της ερυθρόλευκης άμυνας και ύστερα από κόρνερ του Μπαρκέρο έπιασε ανενόχλητος κεφαλιά για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (0-1). Ο πιο κοντός παίκτης νίκησε στο ψηλό παιχνίδι τους γηπεδούχους!

Ο Μίτσελ Γκονζάλεθ παρέταξε φουλ επιθετικό σχήμα με Τζιμπούρ, Μήτρογλου και στόχο τη μεγάλη ανατροπή, ο Ολυμπιακός όμως στο α’ ημίχρονο δεν είχε κατοχή μπάλας. Οι δύο φορ ήταν στατικοί και οι στόπερ Μπαγιεστέρος, Ναβάρο έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα. Καθαρόαιμος αριστερός εξτρέμ δεν υπήρχε και η πειραϊκή ομάδα προσπαθούσε μονόπατα από τη δεξιά πλευρά με τον Βλαχοδήμο να δημιουργήσει ρήγματα στην ισπανική άμυνα. Οι 22χρονος εξτρέμ ήταν διεισδυτικός, έκανε δύο σουτ, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Ο Μίτσελ στο β’ ημίχρονο επιχείρησε με τις αλλαγές των Φετφατζίδη, Χολέβα αντί των Γκρέκο, Λυκογιάννη να παίξει περισσότερο από τα πλάγια για να ανοίξει τη Λεβάντε.

Με λάθη ήταν η διαιτησία του Σλοβένου Ματέι Γιουγκ. Κίτρινη κάρτα: Γκρέκο, Κάρολ, Μανιάτης, Χολέβας, Βλαχοδήμος, Ιμπαγάσα, Μπαγιεστέρος, Μάρτινς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Μανιάτης, Κοντρέρας, Σιόβας, Λυκογιάννης (46′ Χολέβας), Φέισα, Γκρέκο (46′ Φετφατζίδης), Μασάντο, Βλαχοδήμος, Τζιμπούρ, Μήτρογλου (76′ Ιμπαγάσα).

ΛΕΒΑΝΤΕ: Νάβας, Ρόδας, Μπαγιεστέρος, Ναβάρο, Χουανφράν, Ιμπόρα, Μίτσελ (86′ Ντούτκα), Μπαρκέρο, Ρίος (68′ Βάλντο), Ρουμπέν, Μάρτινς (83′ Ακουαφρέσκα).

ΑΛΛΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 28