Στην αναγκαιότητα να προχωρήσει η αποκατάσταση των 11 Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) και να απαλλαγεί η Αττική και τα νησιά από το βραχνά των σκουπιδιών, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Σγουρός υπενθύμισε ότι με δηλώσεις του, από τον περασμένο Οκτώβριο, είχε πει ότι «η ευρωπαϊκή ασυλία τέλειωσε» και ότι «δεν θα αργήσει η ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μας ξαναστείλει στο σκαμνί και θα κινδυνεύσουμε με πρόστιμα που θα αγγίζουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ».

Σημειώνει, μάλιστα, ότι «τα έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ θα γίνουν με πόρους του ΕΣΠΑ. Άρα, σήμερα επαληθεύεται πλήρως η προειδοποίησή μας, ότι κάποιοι με την πολιτική τους ζημιώνουν διπλά τον ελληνικό λαό. Και του στερούν κοινοτικούς πόρους σε μια κρίσιμη για την οικονομία κατάσταση και τον υποχρεώνουν να πληρώσει πρόστιμα».

Επίσης, ο κ. Σγουρός προειδοποιεί ότι «δεν απειλούμαστε να πληρώσουμε πρόστιμα μόνο για τις ανεξέλεγκτες χωματερές, αλλά και για τα απορρίμματα που θάβουμε χωρίς να έχουν υποστεί πρώτα κάποιας μορφής επεξεργασία».

Τέλος, ο περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει ότι «κάποιοι επιμένουν να βάλλουν κατά της απόφασής μας να υλοποιήσουμε τον Περιφερειακό Σχεδιασμό και τις νέες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων» και συμπληρώνει ότι «εμείς επιλέξαμε να είμαστε μέρος της λύσης του προβλήματος, δεσμευτήκαμε ότι θα αγωνιστούμε να δώσουμε λύσεις και το αποδεικνύουμε καθημερινά με πράξεις και σκληρή δουλειά».