Νέα επίθεση, αυτή τη φορά εναντίον φορτηγού της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, σημειώθηκε κοντά στο Στρατώνι Χαλκιδικής, διατηρώντας το έκρυθμο κλίμα που επικρατεί στην περιοχή των μεταλλείων μετά την καταδρομική επιχείρηση στο εργοτάξιο των Σκουριών, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε στον δρόμο Ολυμπιάδας – Στρατωνίου το πρωί της Τρίτης. Οπως ανέφερε ο οδηγός του φορτηγού της εταιρείας, το οποίο μετέφερε τσιμέντο, τον πλησίασε από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ένα αγροτικό φορτηγάκι.

Οι επιβάτες πέταξαν εναντίον του πέτρες και ξύλα, με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ του φορτηγού –ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες της Αστυνομίας για την καταδρομική επιχείρηση στις Σκουριές εστιάζονται στη διαδρομή και στον τρόπο με τον οποίο προσέγγισαν το εργοτάξιο, βαθιά μέσα στο βουνό, οι περίπου 50 κουκουλοφόροι. Οι αστυνομικοί του κλιμακίου της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που έχουν εγκατασταθεί από την Κυριακή στη Βορειοανατολική Χαλκιδική ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες στους χωμάτινους δρόμους του Κάκαβου. Προσπαθούν να εξακριβώσουν το σημείο στο οποίο είχαν αφήσει τα οχήματα διαφυγής τους, καθώς και τις κινήσεις των υποστηρικτικών ομάδων που θεωρείται βέβαιο ότι υπήρχαν.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές ευελπιστούν να εκμεταλλευτούν τα λάθη των δραστών. Οι εμπρηστές στις Σκουριές δεν κατέστρεψαν όλες τις κάμερες ασφαλείας και έτσι τουλάχιστον τρεις κατέγραψαν τις κινήσεις τους.

Το τελευταίο διήμερο έγιναν νέες προσαγωγές υπόπτων στην Ιερισσό και τη Μεγάλη Παναγιά, όπου το κλίμα παραμένει έκρυθμο και η αστυνομική παρουσία έχει ενισχυθεί, ωστόσο οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους.