Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο από κατοίκους και φορείς του Λασιθίου οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους μέχρι να λάβουν ικανοποιητικές απαντήσεις τόσο για την τύχη των νοσοκομείων, όσο και για τα ΤΕΙ.

Με βασικό σύνθημα «Δεν αποχωρούμε αν δε δικαιωθούμε», οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν όλο το βράδυ στην 7η ΥΠΕ, ενώ κοντά στο κτίριο άλλα και στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, από την Ιεράπετρα έχει αναχωρήσει λεωφορείο με πολίτες και εκπροσώπους φορέων με κατεύθυνση το Ηράκλειο, προκειμένου να ενισχύσουν το μέτωπο στην ΥΠΕ.

Εξάλλου, σε μακροσκελή ανακοίνωσή της η Επιτροπή αγώνα αναφέρεται στην χθεσινή κινητοποίηση στην περιοχή Σεληνάρι και στη διαμαρτυρία που ακολούθησε στο Ηράκλειο και την χαρακτηρίζει πρωτοφανή για το νομό, σε μαζικότητα, παλμό, δυναμικότητα και πνεύμα ενότητας και αγωνιστικότητας.

Μιλά για την υποβάθμιση που χρόνια τώρα υφίσταται ο νομός, η οποία σήμερα, όπως υπογραμμίζει, «λόγω της κρίσης και των βάναυσων μέτρων τείνει να πάρει διαστάσεις πλήρους καταστροφής και απαξίωσης».

Ακόμη, η επιτροπή αγώνα καλεί Λασιθιώτες και Ηρακλειώτες να μείνουν δίπλα τους και να αγωνιστούν για τα βασικά αγαθά της υγείας και της παιδείας.

Ζητά από την πολιτεία την ενίσχυση των δομών υγείας με ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και χρήματα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν επαρκώς, με διοικητική αυτοτέλεια τα νοσοκομεία του νομού.

Ακόμη ζητά την παραμονή των τμημάτων ΤΕΙ με διατήρηση των τίτλων σπουδών και εξασφάλιση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Τέλος, καλεί την πολιτεία να σταματήσει την αποψίλωση των υπηρεσιών και επαναφορά όσων καταργήθηκαν ώστε να μη μετακινείται και να ταλαιπωρείται ο πολίτης.