Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σπείρα αλλοδαπών, που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων μέσα στα σπίτια τους, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας.

Συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση το μεσημέρι της Παρασκευής (15-2-2013) στην Κυψέλη, τρεις αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής ηλικίας 31, 36 και 36 ετών, μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω αλλοδαποί μαζί με συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, τα μέλη της οποίας κατά τις νυκτερινές ώρες έμπαιναν, παραβιάζοντας τις πόρτες εισόδου ή τα παράθυρα, σε σπίτια που διέμεναν ηλικιωμένοι και τους λήστευαν. Σε πολλές περιπτώσεις ασκούσαν στα θύματά τους σωματική βία, προκειμένου να τους αποκαλύψουν τα σημεία που φύλασσαν χρήματα και τιμαλφή.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκε ότι η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει δέκα ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων μέσα στα σπίτια τους και συγκεκριμένα: τέσσερις στα Μέγαρα, τρεις στον Ωρωπό, δύο στο Χαλκούτσι, μία στη Βρύση Κορινθίας.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Εννέα κινητά τηλέφωνα, τρεις τηλεοράσεις, έναDVD player, τρεις φορητοί υπολογιστές, μία ψηφιακή βιντεοκάμερα, δύο ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές,χρηματικό ποσό των διακοσίων ευρώ, οκτώ ρολόγια, έναπιστόλι REPLICA με γεμιστήρα και ένα φυσίγγιο κρότου, έξιπλαστικά δεματικά (tire up) και μίαμονωτική ταινία.

Η συνολική αξία των κλεμμένων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.