Δύο άνθρωποι που υπηρέτησαν το μπάσκετ για δεκαετίες, από διάφορα πόστα βγαίνουν στα…χαρακώματα.

Ο λόγος για τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας μπάσκετ Γιώργο Βασιλακόπουλο, με αφορμή την επιχορήγηση που ανακοίνωσε η ΓΓΑ προς της ΕΟΚ και είναι στο 1.700.000 εκατ. ευρώ.

Η αλήθεια είναι ότι τα χέρια του «ξανθού» είναι δεμένα, δεδομένου ότι τα οικονομικά κονδύλια και για τον αθλητισμό δεν είναι υπό την πλήρη αρμοδιότητά του, αλλά ελέγχονται και εγκρίνονται ουσιαστικά από το υπουργείο Οικονομικών.

Από την άλλη πλευρά στην ΕΟΚ κάνουν λόγο πλέον ακόμα και για αδυναμία πληρωμής των υπαλλήλων.

Θεωρούν δε πως η αντιμετώπιση γενικότερα των ομοσπονδιών ως επαίτες είναι ντροπή και πως η ευθύνη σαφώς βαραίνει και τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Στην επιστολή που έστειλε η ομοσπονδία μπάσκετ το μεσημέρι της Δευτέρας προς τον κ. Ιωαννίδη αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης θεωρεί ότι έχει υποχρέωση να επιστρέψει το υπ΄ αριθμ. 2997/14-2-2013 έγγραφο της Γ.Γ.Α., με το οποίο μας γνωστοποιείται το ποσό (1.700.000 ευρώ) της οικονομικής επιχορήγησης της Ομοσπονδίας για το έτος 2013 ως απαράδεκτο τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς το ύφος του.

Οι αθλητικές Ομοσπονδίες είναι οι θεσμικοί φορείς του ελληνικού αθλητισμού και σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται να θεωρούνται επαίτες και να χρησιμοποιούνται ως εντολοπαραλήπτες και εντολοδιεκπεραιωτές.

Προκειμένου δε να γίνει αντιληπτό το εύρος της οργής που εύλογα διακατέχει το αθλητικό κίνημα και για να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα, σας παραθέτουμε τις οικονομικές επιχορηγήσεις της ΕΟΚ της τελευταίας δεκαετίας».

Σε αυτή τη λίστα φαίνεται πως από τα 6.130.000 εκατ του 2003, αλλά και τα 4.229.600 πέρυσι, εφέτος το «τσεκούρι» είναι το μεγαλύτερο όλων των εποχών με τελικό ποσό το 1.700.000 ευρώ.

Κατά τα άλλα ο Δημήτρης Παπανικολάου, συνεργάτης μαζί με τον Γιώργο Λημνιάτη, του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού Αντρέα Τρινκέρι, ανέλαβε την εθνική εφήβων με συνεργάτη τον Γιώργο Δοξάκη και τεχνικό σύμβουλο τον Δημήτρη Καρβέλα.