Τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις συνθήκες που σημειώθηκαν τα επεισόδια και οι τραυματισμοί των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από άνδρες των ΜΑΤ στη διάρκεια της κατάληψης την Πέμπτη το πρωί στο γραφείο του γγ του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου διέταξε το αρχηγείο της αστυνομίας ύστερα και από επικοινωνία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια.

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τραυματίστηκαν από άνδρες των ΜΑΤ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο 50 νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν συγκεντρωθεί από τις 9 το πρωί επί της οδού Σταδίου 5, όπου βρίσκεται το πανεπιστημιακό γραφείο του Γιώργου Μέργου και λίγη ώρα αργότερα 10 από αυτούς ανέβηκαν στο γραφείο και ξεδίπλωσαν πανό διαμαρτυρίας μαζί με αφίσα που καλούσε στη γενική απεργία στις 20 Φεβρουαρίου.

Καθώς έφευγαν άνδρες των ΜΑΤ τους επιτέθηκαν με γκλομπς, γροθιές και κλωτσιές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οιβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μπάρκας και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Για τα επεισόδια και τους τραυματισμούς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και ζήτησε τη διενέργεια ένορκης διοκητικής εξέτασης.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κυβέρνηση για βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους Νέους και Νέες του κόμματος που πραγματοποιούσαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το πανεπιστημιακό γραφείο του γ.γ. του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Μέργου.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να διαλύσουν εντελώς απρόκλητα μια ειρηνική διαμαρτυρία, να ξυλοφορτώσουν και να τραυματίσουν νέους ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και βουλευτές της αξιωματικής

αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση των μακελάρηδων των μισθών και των συντάξεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «νομίζει ότι με την επιστράτευση της βίας και της κρατικής καταστολής ενάντια σε όλους όσοι αντιστέκονται θα μπορέσει να διασφαλίσει τη

συνέχιση της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής. Νομίζει ότι με τη συκοφάντηση και την καταστολή των κοινωνικών αγώνων, οι νέοι μαγικά θα «ξεχάσουν» την ανεργία, τη μαύρη εργασία, τη μαζική μετανάστευση στο εξωτερικό».

Κάνει λάθος η κυβέρνηση, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι, η μαζική συμμετοχή στην απεργία της 20ης Φλεβάρη θα δώσει μια αποφασιστική απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό και στα μνημονιακά σχέδια.