Κίνηση-ορόσημο για την ελληνική ναυτιλιακή αγορά και ειδικά για το λιμάνι του Πειραιά χαρακτηρίζουν στελέχη της ναυτιλίας την απόφαση του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου να μεταφέρει τις δραστηριότητες της Ocean Ring από τη Νορβηγία στα γραφεία του ομίλου στο Μαρούσι.

Ηδη 60 περίπου εξειδικευμένα στελέχη της πρώην νορβηγικής εταιρείας (εξαγοράστηκε από τον όμιλο Προκοπίου πριν από περίπου πέντε χρόνια) βρίσκονται στα νέα τους γραφεία στο Μαρούσι και από εκεί θα διαχειρίζονται τα 8 πλοία drillships της εταιρείας που δραστηριοποιούνται στις υπεράκτιες γεωτρήσεις.

Η Ocean έχει 8 πλοία που πραγματοποιούν υποθαλάσσιες έρευνες για πετρέλαιο και αέριο για λογαριασμό κρατών και πετρελαϊκών εταιρειών. Κάθε πλοίο της κατηγορίας αυτής κοστίζει περί τα 500 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος Προκοπίου κατασκευάζει άλλα τέσσερα πλοία της κατηγορίας αυτής και πρόσφατα είχε συνάψει κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 1,3 δισ. δολ. Η εταιρεία που διαχειρίζεται τα drillships του ομίλου Προκοπίου και είναι εισηγμένη στο Nasdaq έχει κεφαλαιοποίηση 2,15 δισ. δολ.

Η «μετακόμιση» σχετίζεται με το γεγονός ότι εκεί βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία της ιδιωτικής ναυτιλιακής του γνωστού και για τη μεγάλης αξίας συλλογή έργων τέχνης εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, της Cardiff Marine, αλλά και άλλων επιχειρήσεων ενδιαφέροντός του.

Από κύκλους της Ακτής Μιαούλη τονίζεται ότι ένα από τα κίνητρα είναι και το χαμηλό πλέον μισθολογικό κόστος της ελληνικής αγοράς.