Επειτα από περίπου έναν χρόνο απουσίας η Henkel Hellas AE, ο γερμανικός πολυεθνικός όμιλος, που αποτελεί έναν από τους τρεις βασικούς ανταγωνιστές της αγοράς απορρυπαντικών, επέστρεψε την παραγωγή του στην Ελλάδα. Αντί για την Alapis που έχει καταρρεύσει, η συνεργαζόμενη ελληνική βιομηχανία αυτή τη φορά είναι η Rolco Βιανύλ ΑΕ των αδελφών Σουρουλίδη.

Ο Κ. Φαλτσέτας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ότι στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας οι επενδύσεις της Henkel –παράγει και διακινεί τα απορρυπαντικά Dixan, Neomat και Persil –ξεπέρασαν στην ελληνική αγορά τα 20 εκατ. ευρώ. Πάντως τόνισε ότι το κόστος παραγωγής στην Ελλάδα έχει μειωθεί σημαντικά την τελευταία περίοδο και δεν αποκλείεται η Henkel να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα και για την παραγωγή προϊόντων που απευθύνονται σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ειδικότερα, η συμφωνία παραγωγής απορρυπαντικών και καθαριστικών προϊόντων της Henkel Hellas από τη Rolco Βιανύλ στην παρούσα φάση αντιστοιχεί σε περισσότερους από 50 κωδικούς των σημάτων Dixan, Neomat και Bref, πρόκειται για ετήσια παραγωγή 7 εκατ. τεμαχίων, που αντιστοιχεί στο 75% των ετήσιων πωλήσεων του συγκεκριμένου τομέα της εταιρείας στην Ελλάδα. Επίσης η συμφωνία αφορά και παραγωγή επιπλέον 2,5 εκατ. τεμαχίων των ίδιων προϊόντων για τις ανάγκες της Henkel στην Κύπρο. Πρόκειται για συμφωνία 30 εκατ. ευρώ. Ο κ. Φαλτσέτας είπε ακόμη ότι στόχος της εταιρείας είναι να αυξηθεί κατά 20% η σημερινή παραγωγή, επαναφέροντας στην Ελλάδα και την παραγωγή των υπερσυμπυκνωμένων απορρυπαντικών και μαλακτικών, αλλά και των βιομηχανικών καθαριστικών.