Αντιφάσεις και κενά που προκαλούν προβληματισμό διαπιστώνει η Αστυνομία στην υπόθεση της εισβολής ενόπλων χθες τα ξημερώματα σε μονοκατοικία στη Νέα Ερυθραία. Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τα θύματα, αντάλλαξαν πυροβολισμούς με την Αστυνομία, άρπαξαν το τζιπ του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που βρέθηκε μπροστά τους και παρέμεναν ασύλληπτοι τουλάχιστον έως αργά χθες το βράδυ.

Ο βαρύς οπλισμός των τεσσάρων ληστών είναι το ένα στοιχείο που προβληματίζει την Αστυνομία σχετικά με την ταυτότητά τους αλλά και τις πραγματικές προθέσεις τους. Ερωτηματικά επίσης προκαλεί το ερασιτεχνικό στήσιμο της επιχείρησής τους, καθώς οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή  από τον τόπο της ληστείας.

«Από την αστυνομική εμπειρία προκύπτει ένα ερωτηματικό γιατί οι ληστές ήταν τόσο καλά οπλισμένοι, με αυτόματα, χειροβομβίδες, αλεξίσφαιρα. Κάποιος που πάει να διαρρήξει ένα σπίτι δεν κουβαλάει όλον αυτόν τον οπλισμό. Επίσης, πώς είναι δυνατόν τόσο καλά οπλισμένοι και να μην έχουν μέσο διαφυγής και να προσπαθούν να διαφύγουν πεζή», διατυπώνει την απορία του στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Οι τέσσερις ληστές εισέβαλαν χθες λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα σε μονοκατοικία της οδού Παπαναστασίου, στη Νέα Ερυθραία. Το σπίτι ανήκει σε βιοτέχνη, ο οποίος την  ώρα της ληστείας βρισκόταν εκεί μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του. Οι ληστές έγιναν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες και αποχώρησαν πεζή. Οι αστυνομικοί ωστόσο τους εντόπισαν κοντά στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης και τους καταδίωξαν. Οι τέσσερις κακοποιοί πυροβόλησαν εναντίον του περιπολικού και από τα θραύσματα των τζαμιών τραυματίστηκε αστυνομικός ελαφρά. Ηταν ήδη σχεδόν τρεισήμισι τα ξημερώματα όταν οι ληστές προσπάθησαν ανεπιτυχώς να ακινητοποιήσουν τον οδηγό ενός Φορντ Μοντέο. Στη συνέχεια οι ληστές ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στη Λεωφόρο Θησέως, στην Εκάλη. Οπως έγραφε το σάιτ του Τριανταφυλλόπουλου, zougla.gr, εκείνος άκουσε τους πυροβολισμούς, πήρε το αυτοκίνητό του και βγήκε για να δει τι συνέβαινε.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, όπως είπε στους αστυνομικούς, δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, οι ληστές που μιλούσαν σπαστά ελληνικά πήραν την Πόρσε Καγιέν, ενώ συνεχιζόταν η καταδίωξη. Οταν έφτασαν κοντά στο νεκροταφείο του Κρυονερίου επί της Λεωφόρου Κρυονερίου, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών οι σφαίρες των αστυνομικών χτύπησαν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο. Αμέσως μετά ένα περιπολικό εμβόλισε το τζιπ από την πίσω πλευρά, το όχημα ανατράπηκε, βγήκε από τον δρόμο και κατέληξε σε ένα ρέμα.

Παρά την πτώση, οι ληστές κατάφεραν να βγουν από το αυτοκίνητο και να εξαφανιστούν εγκαταλείποντας στο κλεμμένο όχημα ένα πιστόλι και τρεις χειροβομβίδες.