Εμπρηστικό μηχανισμό, που θυμίζει πολύ τις πρώτες ενέργειες της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, τοποθέτησαν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες έξω από το σπίτι του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου. Ο μηχανισμός αποτελούνταν από επτά γκαζάκια και μπιτόνι βενζίνης. Οι δράστες λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα προσέγγισαν το σπίτι τού κ. Παπαντωνίου από την πλευρά της οδού Ολυμπίας, στην Κηφισιά. Εκεί βρίσκονταν παρκαρισμένα δύο αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας του πρώην υπουργού. Από την ισχυρή έκρηξη εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στα δύο οχήματα, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς, παρότι σε σύντομο χρονικό διάστημα έσπευσαν στο σημείο τρία οχήματα της Πυροσβεστικής.

«H επίθεση είναι αποτέλεσμα του κλίματος μισαλλοδοξίας και εκφοβισμού που καλλιεργούν συστηματικά τον τελευταίο καιρό ορισμένοι κύκλοι, τόσο στον πολιτικό χώρο όσο και στον χώρο των ΜΜΕ», ήταν η αντίδραση του Γιάννου Παπαντωνίου, που δήλωσε σοκαρισμένος από το περιστατικό.

Σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σημείο της επίθεσης βρίσκεται το σπίτι του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Επίσης στην περιοχή, αρκετές είναι οι κατοικίες που φρουρούνται από την Αστυνομία, γεγονός που την κατατάσσει θεωρητικά σε μία από τις καλύτερα φυλασσόμενες σε όλη την Ελλάδα. Αυτό ωστόσο δεν απέτρεψε τους βομβιστές να τοποθετήσουν τον μηχανισμό ανενόχλητοι και να εξαφανιστούν χωρίς να τους αντιληφθεί κανένας. Η Αντιτρομοκρατική που έχει αναλάβει την υπόθεση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των σπιτιών της περιοχής, προκειμένου να βρει κάποια στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών.