Ο Λιονέλ Μέσι αποχώρησε τραυματίας στο 85’ του αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Μπενφίκα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Τελικά, όπως ανακοινώθηκε δεν έχει κάτι σοβαρό.

5ος όμιλος

Για τον 5ο όμιλο η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι, παρέδωσε και επίσημα το «στέμμα» της, αφού παρά τη μεγάλη της νίκη με 6-1 κόντρα στη Νόρτζελαντ, δεν κατάφερε να περάσει στη φάση των 16. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Γιουβέντους έπαιξε σαν «Κυρία» στην Ουκρανία, νίκησε 1-0 τη Σαχτάρ, στέλνοντας τους Λονδρέζους στο Γιουρόπα Λιγκ. Στο Λονδίνο οι φίλοι της Τσέλσι υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες το νέο προπονητή της ομάδας τους Ράφα Μπενίντεθ.

Βαθμολογία

Γιουβέντους 12 — ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Σαχτάρ Ντόνετσκ 10– ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Τσέλσι 10 — EUROPA LEAGUE

Τσέλσι – Νόρτζελαντ 6-1

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Γιουβέντους 0-1

6ος όμιλος

Για τον 6ο όμιλο η πρόκριση για Μπάγερν και Βαλένθια ήταν τυπική διαδικασία , αφού είχαν «καθαρίσει» πριν αρχίσουν οι αναμετρήσεις της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής. Η Μπάγερν πήρε ρεβάνς για το 1-3 της Λευκορωσίας νικώντας τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με 4-1, ενώ η πρόσληψη του Ερνέστο Βαλβέρδε αποδείχθηκε γούρικη για τη Βαλένθια, που νίκησε τη Λιλ στη Γαλλία με 1-0.

Βαθμολογία

Μπάγερν Μονάχου13 — ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Βαλένθια 13 — ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 6 — EUROPA LEAGUE

Μπάγερν – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 4-1

Λιλ – Βαλένθια 0-1

7ος όμιλος

Για τον 7ο όμιλο η Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά πήρε μεγάλη πρόκριση αφού κέρδισε 2-1 τη Σπαρτάκ στη Μόσχα, αποτέλεσμα που την έβαλε στους «16» έναντι της Μπενφίκα που έμεινε στο 0-0 με τη Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου. Μάλιστα, ο Έλληνας άσος είχε σουτ στο δοκάρι, ενώ κέρδισε και το πέναλτι με το οποίο η ομάδα της Γλασκώβης πήρε τη νίκη. Στο άλλο ματς του ομίλου, ο Μέσι πέρασε ως αλλαγή στο 58΄ στο ματς Μπαρτσελόνα – Μπενφίκα, αλλά αποχώρησε τραυματίας στο 85’, ύστερα από σύγκρουση με τον τερματοφύλακα Αρτούρ, πιάνοντας το αριστερό πόδι του. Το ρεκόρ του Γκερτ Μίλερ παραμένει (γι’ αυτό έπαιξε ο αργεντίνος άσσος). Η Μπενφίκα προσπάθησε κι έχασε ευκαιρίες απέναντι στα «δεύτερα» της Μπαρτσελόνα. Τελικό σκορ 0-0. Οι Πορτογάλοι θα συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Βαθμολογία

Μπαρτσελόνα 13 — ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Σέλτικ 10 — ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Μπενφίκα 8 — EUROPA LEAGUE

Μπαρτσελόνα – Μπενφίκα 0-0

Σέλτικ – Σπαρτάκ Μόσχας 2-1

8ος όμιλος

Τα «απίστευτα» έγιναν στον 8ο όμιλο. Η Κλουζ έκανε το θαύμα, νίκησε 0-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ» και περίμενε τα νέα από το «Μουνισιπάλ» της Μπράγκα. Τα μαντάτα ήταν όμως «θλιβερά», αφού αν και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν ούτε την ισοπαλία και ηττήθηκαν από τη Γαλατασαράι 1-2, που πήρε τη δεύτερη θέση και την πρόκριση, στέλνοντας τους Ρουμάνους στο Γιουρόπα Λιγκ.

Βαθμολογία

Μάντσεστερ Γ. 12 — ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Γαλατασαράι 10 — ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Κλουζ 10 — EUROPA LEAGUE

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κλουζ 0-1

Μπράγκα – Γαλατασαράι 1-2