Ποιο χρέος και ποια οικονομική στασιμότητα και ποιες υποκλοπές… Μια ημέρα αφότου ο πρίγκιπας του Ηνωμένου Βασιλείου Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κάθριν ανακοίνωσαν ότι περιμένουν το πρώτο τους παιδί, μέσα ενημέρωσης και απλοί πολίτες τούς έδιναν χθες συμβουλές για το πώς να ονομάσουν το μωρό και τι να φοράει η Κέιτ κατά την εγκυμοσύνη της, ενώ διατύπωναν εικασίες ακόμη και για το τι σκέπτεται το έμβρυο: «Μπορεί να μην έχω ακόμη κόκαλα, όμως είμαι ήδη πιο σημαντικό απ’ όσο είναι οποιοσδήποτε διαβάζει αυτήν την καταχώριση», ήταν το tweet από το @RoyalFetus (βασιλικό έμβρυο), που έχει ήδη σχεδόν 9.000 «ακολούθους» στο twitter…

Οι βρετανικές εφημερίδες – από την αριστερή «Γκάρντιαν» ώς τη φιλομοναρχική «Ντέιλι Τέλεγκραφ», η οποία αναρωτιόταν μήπως η πριγκίπισσα κυοφορεί δίδυμα – είχαν χθες την είδηση περίοπτη στις πρώτες σελίδες τους ενώ οι εσωτερικές ήταν γεμάτες με κάθε λογής πληροφορία, εικασία και άποψη για το γεγονός. «Εξαλείφθηκε κάθε ορθολογική σκέψη», έγραψε στην «Ιντιπέντεντ» ο σχολιαστής Τζον Ουόλς. Στο άρθρο του εγκωμίαζε το «άψογο τάιμινγκ» της βασιλικής οικογένειας, η οποία κατάφερε να εκτρέψει προσωρινά την προσοχή από τη μάχη της Βρετανίας με το χρέος και την οικονομική στασιμότητα, καθώς και από το φλέγον θέμα των υποκλοπών από ταμπλόιντ, οι οποίες είχαν την τιμητική τους. Η «Σαν» δημοσίευσε ένα παράξενο φωτομοντάζ για το πώς μπορεί να μοιάζει ο νέος διάδοχος. Η «Ντέιλι Μέιλ» αφιέρωσε στον δούκα και τη δούκισσα του Κέμπριτζ και το μελλοντικό μωρό τους τις 13 πρώτες σελίδες της. Τα γραφεία στοιχημάτων άνοιγαν στοιχήματα για το όνομα, το φύλο, το βάρος του μωρού, την ημερομηνία του τοκετού, ποιο περιοδικό θα πάρει τα δικαιώματα για τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες. Το θέμα της υγείας της 30χρονης Κέιτ απασχόλησε επίσης τις εφημερίδες. Η πριγκίπισσα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βασιλιάς Εδουάρδος Ζ’ για υπερέμεση εγκυμοσύνης, έντονες ναυτίες που οι ειδικοί λένε πως δεν δημιουργούν κίνδυνο για το έμβρυο, αλλά είναι λίγο πιο συνηθισμένες σε κυοφορίες διδύμων.

ΤΡΙΤΟΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ. Είτε είναι κορίτσι είτε αγόρι, το πρωτότοκο παιδί του ζεύγους θα είναι τρίτο στη σειρά διαδοχής του θρόνου, μετά την απόφαση που ελήφθη πέρυσι να αλλάξουν οι κανόνες διαδοχής ώστε να μην προηγούνται οι άρρενες ως διάδοχοι. «Για να το πω απλά, αν ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ αποκτήσουν κοριτσάκι, αυτό το κορίτσι θα είναι μια μέρα βασίλισσά μας», είχε δηλώσει τότε ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.