Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκαν το βίντεο και οι φωτογραφίες που ανέβηκαν στην ιστοσελίδα left.gr με πρωταγωνιστές βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έκαναν ελέγχους σε… αστυνομικούς της Ασφαλείας. Αυτοί οι έλεγχοι προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ υπουργείου και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με σκληρές κατηγορίες να εκτοξεύονται και από τις δύο πλευρές. Αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκε η προανάκριση που ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ύστερα από την ανάρτηση στην ιστοσελίδα που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και πλέον αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα για το αν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον 8 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κατηγορία της αντιποίησης Αρχής, όπως υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Οι οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν «παρέμβαση» στα «κλιμάκια της Ασφάλειας» σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, πριν από τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Τρίτης, αστυνομικοί φωτογραφίστηκαν και βιντεοσκοπήθηκαν και αυτό το υλικό δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα left.gr. Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ πρακτικές εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας, δίχως να αναλογίζεται τις συνέπειες εις βάρος του δημοκρατικού πολιτεύματος, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Νίκο Δένδια για «ακροδεξιό παραλήρημα και γκεμπελικού τύπου προπαγανδιστικά τεχνάσματα». Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε αντισυνταγματικούς τους προληπτικούς ελέγχους, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι τα επεισόδια προκαλούνται από αστυνομικούς «μεταμφιεσμένους» σε διαδηλωτές. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κ. Δένδια, που σε ανακοίνωση σημειώνει ότι «οι μάσκες έπεσαν. Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται».

ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ. Το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους βουλευτές Μαρία Μπόλαρη, Πέτρο Τατσόπουλο, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Απόστολο Αλεξόπουλο, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, Κατερίνα Ιγγλέζη, Δημήτρη Τσουκαλά και Χρήστο Μαντά, μέλη της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα μέλη του κόμματος, κινήθηκαν πριν από τη διαδήλωση κατά μήκος των οδών Σόλωνος και Ακαδημίας «με στόχο να ελέγξουν τη δράση αστυνομικών με πολιτικά, λόγω… κάκιστου προηγούμενου της Ασφάλειας με τους διαδηλωτές», όπως αναφέρουν οι πρωταγωνιστές της ιστορίας. Στόχος τους ήταν, όπως δηλώνουν, να αποτρέψουν την πρακτική των προληπτικών προσαγωγών που χρησιμοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. σε προηγούμενες διαδηλώσεις.

Ολα αυτά προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι η ενέργεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε όριο: «Σε μια πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά ενέργεια οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – μιμούμενοι τη φασίζουσα πρακτική του άλλου άκρου – επιχείρησαν να υποκαταστήσουν τις αρμόδιες Αρχές και να υποδυθούν τον ρόλο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας. Προφανώς στη δική τους συλλογιστική, το πρόβλημα δεν είναι η ίδια αντιποίηση Αρχής, αλλά το ποιος τη διαπράττει. Οπως έπραξε το άλλο άκρο, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο με την αντιποίηση Αρχής» συνεχίζει η ανακοίνωση και προστίθεται ότι «με αυτόν τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ μιμείται την πρακτική του Indymedia με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών αστυνομικών και με στόχο να τους παραδώσει βορά στον αντιεξουσιαστικό χώρο».