Δεν είναι απλώς το τρίποντο. Είναι τα πολλαπλά οφέλη που θα αποκομίσει η Εθνική στην προσπάθεια που κάνει ώστε το καλοκαίρι του 2014 να δώσει το «παρών» στα γήπεδα της Βραζιλίας, γι’ αυτόν τον λόγο η νίκη απόψε (9.30 μ.μ. Mega) εις βάρος της Σλοβακίας στην Μπρατισλάβα είναι επιτακτική ανάγκη.

Τόσο ο Φερνάντο Σάντος όσο και οι διεθνείς επεσήμαναν τα τελευταία 24ώρα ότι το σημερινό παιχνίδι είναι σημαντικό, όχι καθοριστικό.

Οπως όμως και να το δούμε, η ουσία είναι πως τα οφέλη από τη νίκη θα είναι πολλαπλά για την Εθνική.

1. Θα μετατρέψει την κούρσα των τριών, για τις δύο προνομιούχες θέσεις του ομίλου, σε έναν αγώνα για δύο (Ελλάδα και Βοσνία), αφού η Σλοβακία θα μείνει πίσω στη βαθμολογία.

2. Θα ξεπεράσει ίσως την πιο δύσκολη –έπειτα από αυτήν της Βοσνίας –έδρα χωρίς απώλειες και θα περιμένει τη Βοσνία και τη Σλοβακία να ξεκαθαρίσουν τους μεταξύ τους λογαριασμούς στα δύο παιχνίδια που θα γίνουν στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2013.

3. Θα μείνει στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου, μαζί με τη Βοσνία εφόσον η τελευταία νικήσει απόψε τη Λιθουανία στο Σαράγεβο, έχοντας ξεπεράσει τα δύο παιχνίδια με τις κατά τεκμήριο δυσκολότερες ομάδες του ομίλου με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Και θα το έχει πετύχει παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ετσι, θα μπορεί να πάει με το ηθικό της ψηλά τόσο στο ματς με τη Βοσνία στο Σαράγεβο (22 Μαρτίου) όσο και στο Βίλνιους για την αναμέτρηση με τη Λιθουανία (7 Ιουνίου).

Ο Φερνάντο Σάντος άφησε χτες ανοικτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τον Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να καλύψει μια θέση που μένει κενή στη μεσαία γραμμή, με τον Σωτήρη Νίνη να είναι το φαβορί.

Πιθανή 11άδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Παπασταθόπουλος, Νίνης, Μανιάτης, Τζιόλης, Φορτούνης, Γκέκας, Σαμαράς.