Η γραμμή που χωρίζει την αποθέωση από την αποδοκιμασία για τους αστέρες των γηπέδων είναι λεπτή. Οι ποδοσφαιριστές πέφτουν αρκετές φορές θύματα καψωνιών από τους οπαδούς των ομάδων τους, όμως αυτό που συνέβη μόλις το περασμένο Σάββατο με τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία του Εδεσσαϊκού δεν έχει προηγούμενο.

Η ομάδα ηττήθηκε 6-2 από τον Ορφέα, στο Ριζάρι, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α1 του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Πέλλας.

Επειτα από αυτή τη βαριά ήττα οι ποδοσφαιριστές ταξίδεψαν από το Ριζάρι στην Εδεσσα, μια απόσταση περίπου 7 χιλιομέτρων, όχι με το πούλμαν, αλλά με τα πόδια. Για το συμβάν έχουν δοθεί δύο διαφορετικές εκδοχές. Η πρώτη αναφέρει ότι η διοίκηση της ομάδας, ενοχλημένη από την ήττα, κατέβασε τους παίκτες από το πούλμαν. Η δεύτερη λέει ότι ο προπονητής του Εδεσσαϊκού Βασίλης Σαμαράς μπαίνοντας στο πούλμαν είπε στους παίκτες: «Προσωπικά νιώθω πολύ άσχημα. Αποτελεί ντροπή αυτό που έγινε σήμερα. Εγώ θα πάω πίσω με τα πόδια. Οποιος θέλει ακολουθεί». Ετσι και έγινε, με τους παίκτες να συντάσσονται με την απόφαση του προπονητή τους και να πηγαίνουν πεζή στη βάση τους.

Οποια και αν είναι η αλήθεια, το θέμα παραμένει το ίδιο. Τα καψώνια συνηθίζονται στη διάρκεια της στρατιωτικής μας θητείας, όμως για κάποιους συνεχίζονται και έξω από τα στρατόπεδα…

Αλλωστε, είναι νωπά όσα συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες στην Παιανία. Οι οπαδοί, ενοχλημένοι από την ισοπαλία με τον Ατρόμητο, πήγαν (28 Σεπτεμβρίου) στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟ και για τα όσα ακολούθησαν υπάρχουν επίσης δύο εκδοχές. Η μία κάνει λόγο για «επίσκεψη στήριξης». Η δεύτερη θέλει τους οπαδούς να διέκοψαν την προπόνηση αλλά με την παρέμβαση παικτών και προπονητή αυτή ολοκληρώθηκε. Ομως, μετά το τέλος της εκγύμνασης οι οπαδοί είχαν για μια ώρα τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές όρθιους στον ήλιο και τους ζητούσαν τα ρέστα. Μάλιστα, εκεί ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έγινε αποδέκτης της απαξιωτικής φράσης «όλο με τα μαλλιά σου ασχολείσαι». Ετσι εξηγείται και ο πανηγυρισμός του παίκτη μετά τα δύο γκολ που πέτυχε στην Ξάνθη την περασμένη Κυριακή.

Στα «πέτρινα» χρόνια του Ολυμπιακού οι επισκέψεις στις εγκαταστάσεις του Ρέντη ήταν συχνές.

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται τον επονομαζόμενο «Πλημμύρα», έναν τύπο ο οποίος σε κάθε προπόνηση φόρτωνε το τρίκυκλο με κορνέ και άλλα γλυκά για να βγάλει το μεροκάματο. Στις δύσκολες ημέρες, τα κορνέ αντί να καταλήξουν στα στομάχια των οπαδών πετάγονταν στους παίκτες. Μάλιστα, κάποιοι είχαν κάνει το κορνέ… αφρό ξυρίσματος στο πρόσωπο τού (για πέντε ημέρες) προπονητή της ομάδας Αντώνη Γεωργιάδη.

Τον Απρίλιο του 2011 οι οπαδοί της ΑΕΚ έστειλαν τους παίκτες στο ΟΑΚΑ όχι με το πούλμαν, αλλά με έξι ταξί. Τους περίμεναν έξω από το ξενοδοχείο όπου είχαν μείνει την παραμονή αγώνα, είχαν συνομιλία με τον τότε προπονητή της ομάδας, τον Χιμένεθ, και απαγόρευσαν στους ποδοσφαιριστές να επιβιβαστούν στο πούλμαν. Τα ταξί τα είχαν ναυλώσει οι ίδιοι οι οπαδοί της ομάδας.

Οι σχέσεις έρωτα και μίσους μεταξύ οπαδών και ποδοσφαιριστών ήταν, είναι και παραμένουν παθιασμένες –και το πάθος οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις.