Και εξηγούμαστε. Στην 11άδα της Βοσνίας υπάρχουν αρκετοί σπουδαίοι παίκτες, οι οποίοι αγωνίζονται σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα του εξωτερικού. Ο Τζέκο στη Μάντσεστερ Σίτι, ο Μισίμοβιτς στην Ντιναμό Μόσχας, ο Σαλίχοβιτς στη Χοφενχάιμ, ο Ιμπίσεβιτς στη Στουτγάρδη, ο Πιάνιτς στη Ρόμα.

Δεν είναι όμως σπάνιες οι φορές που αυτοί οι ποδοσφαιριστές βγάζουν υπεροψία μέσα στο παιχνίδι τους και αυτό αποτελεί στοιχείο το οποίο μπορεί να τους κοστίσει.

Το μεγάλο ερωτηματικό για την ομάδα της Βοσνίας ακούει στο όνομα Μίραλεμ Πιάνιτς. Ο 22χρονος επιθετικός μέσος είναι τραυματίας και θα ενσωματωθεί στην αποστολή της Βοσνίας αύριο Τετάρτη, ενώ, όπως όλα δείχνουν, η τεχνική ηγεσία μάλλον δεν τον υπολογίζει για το παιχνίδι με την Εθνική μας και τον θέλει γι’ αυτό που ακολουθεί (Τρίτη) με τη Λιθουανία. Οι Βόσνιοι, αν και το μεταξύ μας παιχνίδι έχει τον χαρακτήρα ντέρμπι για τον όμιλο, εν τούτοις αυτό που τους «καίει» είναι να νικήσουν στο ματς της Τρίτης στην πατρίδα τους. Το γιατί, το ξέρουν αυτοί.

Η εμπειρία των παικτών και η πειθαρχία είναι τα στοιχεία που διακρίνει κάποιος στο παιχνίδι των Βοσνίων, καθώς επίσης και η ευκολία που έχουν στο σκοράρισμα, όπως άλλωστε φάνηκε στις δύο πρώτες αγωνιστικές του ομίλου, όταν επιβλήθηκαν με 8-1 του Λιχτενστάιν και 4-1 της Λετονίας.

Ετσι, το πρώτο μεγάλο ζητούμενο για τον προπονητή της Εθνικής ομάδας, τον Φερνάντο Σάντος, είναι να κλείσει τους διαδρόμους από τα πλάγια ώστε να περιορίσει τους παίκτες του Σάφετ Σούσιτς.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι Ιμπίσεβιτς και Τζέκο, ποδοσφαιριστές που είναι ικανοί να διαλύσουν οποιαδήποτε άμυνα.

Μεγάλο ερωτηματικό σχετικά με την ομάδα της Βοσνίας αποτελεί το αν θα αγωνισθεί με τρεις παίκτες στην άμυνα. Με το Λιχτενστάιν και με τη Λετονία ίσως ήταν επιβεβλημένο, όμως με την Ελλάδα την Παρασκευή θα είναι ρίσκο. Με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι από την άλλη πλευρά ο Φερνάντο Σάντος θα αφήσει πίσω του το σύστημα με τους δύο επιθετικούς και θα επαναφέρει το 4-3-3, με τους Σαμαρά, Γκέκα και Σαλπιγγίδη στην επίθεση, ώστε να βάλει δύσκολα στον αντίπαλό του κόουτς. Με δεδομένο ότι η αμυντική γραμμή της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, είναι αργή στις αντιδράσεις της.

n Ο Γιώργος Τζαβέλλας κλήθηκε να καλύψει το κενό του Χολέμπας στην Εθνική ομάδα.