Στην αναστολή λειτουργίας 49 εφοριών σε ολόκληρη την επικράτεια και μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους σε υφιστάμενες ΔΟΥ προχωρά το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση του Γιάννη Στουρνάρα.

Παράλληλα το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (εφορίες), οι οποίοι σήμερα προχωρούν σε απεργιακή κινητοποίηση, καταγγέλλει «έλλειψη πολιτικής βούλησης στον περιορισμό της φοροδιαφυγής τη στιγμή που εφαρμόζονται μέτρα για τη μείωση των μισθών και των συντάξεων».

Οσον αφορά την κατάργηση των εφοριών, η απόφαση του υπουργού προβλέπει ότι η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των οργανικών μονάδων των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, καθώς και η έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης, περιέρχεται στις οργανικές μονάδες υποδοχής αυτών.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις ΔΟΥ αναφερόμενοι στη συγχώνευση των εφοριών δήλωσαν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια «αγνοεί τις πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες, τα πληθυσμικά και φοροδοτικά κριτήρια κάθε περιοχής».