«Τροφή» στον βρετανό κωμικό Ρόουαν Ατκινσον, γνωστότερο ως «Μίστερ Μπιν», δίνουν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων με τις συνεχιζόμενες γκάφες τους.

Η αποκάλυψη πως οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη φύλαξη του Γουέμπλεϊ έχασαν το κλειδιά υψηλής τεχνολογίας (λέιζερ) του σταδίου, τα κλειστά ταμεία στον ίδιο χώρο που προκάλεσαν τεράστιο συνωστισμό σε 80.000 ανθρώπους και οι συνεχιζόμενες ασάφειες με τα εισιτήρια – χθες δεν επετράπη η είσοδος στο σκοπευτήριο σε 40 φιλάθλους που είχαν εισιτήρια! – και τις άδειες εξέδρες δημιουργούν ένα σπαρταριστό σενάριο για την επόμενη ταινία του «Μίστερ Μπιν».

Την περασμένη Τρίτη 24 Ιουλίου η Σκότλαντ Γιαρντ ανακάλυψε πως τα κλειδιά υψηλής τεχνολογίας που είναι όμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στις φυλακές και αντιστοιχούσαν στις εσωτερικές πόρτες του Γουέμπλεϊ, όπου πρόσβαση έχουν μόνο οι αστυνομικοί που προβαίνουν σε ελέγχους ασφαλείας, είχαν εξαφανιστεί.

«Το πρωί της Τρίτης 24 Ιουλίου αστυνομικοί που δρουν στο Γουέμπλεϊ ανέφεραν πως τα εσωτερικά κλειδιά ασφαλείας που χρησιμοποιούνται απ’ αυτούς για τις έρευνες είχαν εξαφανιστεί. Δεν υπάρχει θέμα ασφαλείας του σταδίου καθώς ελήφθησαν άμεσα μέτρα για να ασφαλιστούν όλες οι κρίσιμες περιοχές του σταδίου», ανέφερε η εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν δεν προέκυψε εγκληματική ενέργεια και η Σκότλαντ Γιαρντ ανέλαβε την ευθύνη του γεγονότος, παραδεχόμενη εμμέσως πως τα κλειδιά τα έχασε αστυνομικός.

Η αντικατάσταση των κλειδαριών κόστισε στους διοργανωτές 40.000 στερλίνες (περίπου 50.000 ευρώ).

Στο Γουέμπλεϊ εκτυλίχθηκε την Κυριακή το βράδυ και η δεύτερη γκάφα.

Η «έμπνευση» των υπευθύνων του σταδίου να κλείσουν πολλά από τα ταμεία στα κιόσκια που πωλούσαν φαγητό και ποτό και τα υπόλοιπα να μη δέχονται πιστωτικές κάρτες προκάλεσε χάος και ατελείωτες ουρές.

Ενας φίλαθλος, ο Καρλ ΜακΚουίν, έγραψε στο twitter: «80.000 άνθρωποι στο Γουέμπλεϊ και το σύστημα πληρωμών με την κάρτα Visa (επίσημης χορηγού των Αγώνων) είχε καταρρεύσει – πολύς κόσμος χωρίς «κας» πεινούσε και διψούσε».

Εκπρόσωποι της Visa έδειξαν ως υπεύθυνη για το φιάσκο τη διοίκηση του σταδίου.

Στο μέτωπο των εισιτηρίων και των άδειων κερκίδων επικρατεί κομφούζιο. Τη στιγμή που καλούνται στρατιώτες να γεμίσουν τις εκατοντάδες άδειες θέσεις, χθες στο σκοπευτήριο Royal Artillery Barracks δεν επετράπη η είσοδος σε 40 φιλάθλους που είχαν εισιτήριο γιατί οι κερκίδες ήταν γεμάτες. Ενας μάλιστα από τους φιλάθλους είχε έρθει από την Ινδία!

Ο διευθυντής του σκοπευτηρίου δήλωσε πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί οι φίλαθλοι δεν έχουν αντιληφθεί πως με «τα γενικής εισόδου» εισιτήρια κάθεται όποιος προσέλθει πρώτος.

Απαγορευτικό στις εισόδους των σταδίων ύψωσαν οι διοργανωτές και στους γονείς και φίλους των αθλητών που συμμετείχαν. Κάθε αθλητής έχει δικαίωμα να δεσμεύει δύο εισιτήρια για τους γονείς ή τους φίλους του στο αγώνισμα που συμμετέχει.

Οταν ωστόσο ο αθλητής προκρίνεται στις επόμενες φάσεις της διοργάνωσης, οι διοργανωτές δεν ενημερώνουν έγκαιρα το σύστημα Ticketmaster, από το οποίο προμηθεύονται οι συγγενείς και φίλοι τα εισιτήρια, με αποτέλεσμα να επικρατεί το χάος, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε το μέλος της ΔΟΕ Γκουνίλα Λίντμπεργκ.