Ο 51χρονος Ρώσος έφτασε στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης στις 27 Ιουλίου. Όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο 41χρονος δράστης τους παρέλαβε με Ι.Χ. αυτοκίνητο τον 51χρονο υπήκοο Ρωσίας προκειμένου να τον μεταφέρει σε ξενοδοχείο στα Νέα Μουδανιά, όπου βρισκόταν η οικογένειά του, αλλά τον οδήγησε σε σπίτι σε οικισμό στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής, όπου του πρόσφερε καφέ και νερό στο οποίο είχε υπνωτικό και στη συνέχεια με ένεση τον κοίμισε.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο 41χρονος έπεισε την 43χρονη σύζυγο και τον 17χρονο γιο του θύματος να τον ακολουθήσουν και τους μετέφερε από το ξενοδοχείο στο ίδιο σπίτι που βρισκόταν ήδη ο 51χρονος και στη συνέχεια επίσης τους κοίμισε.

Την επόμενη μέρα ο δράστης ζήτησε από τον 51χρονο να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 5.000.000 ευρώ ως λύτρα για να τους απελευθερώσει.

Προηγουμένως είχε αφαιρέσει από το θύμα χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και πιστωτικές κάρτες.

Οι απαχθέντες εκμεταλλευόμενοι την απουσία του 41χρονου δράστη και την απροσεξία 35χρονου που τους επιτηρούσε κατάφεραν να ελευθερωθούν και να ενημερώσουν τις αστυνομικές αρχές.

Οι αστυνομικοί της Χαλκιδικής, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες ενέργειες συνέλαβαν την περασμένη Κυριακή τους τρεις δράστες, τους οποίους οδήγησαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.