Με μια μακροσκελη ανακοίνωση, η πρώην υπουργός έκανε λόγο για «ξήλωμα μιας από τις ελάχιστες μεταρρυθμίσεις, η οποία δεν επιβλήθηκε από το Μνημόνιο ή την τρόικα».

«Οι κυβερνητικές προτάσεις αποτελούν συμβιβασμό με τις συντεχνίες και παρωχημένες (δήθεν προοδευτικές) κομματικές δυνάμεις που διαχρονικά ευθύνονται για παθογένειες των ΑΕΙ», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να ρίξει τα βέλη της και προς τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, λέγοντας πως «η προβαλλόμενη ως συμφωνία των τριών αρχηγών στην αλλαγή ενός νόμου, επειδή αρνούνται να τον εφαρμόσουν βίαιες μειοψηφίες και δημόσιοι λειτουργοί που υπηρετούν δικές τους σκοπιμότητες, είναι ύβρις για τη Δημοκρατία. Πώς μπορεί να ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας και του πολιτικού μας συστήματος, πώς θα προωθηθούν άλλες δύσκολες μεταρρυθμίσεις, ξεχνώντας μια πλειοψηφία των 4/5 της Βουλής, δημιουργώντας συνειδησιακό πρόβλημα στους βουλευτές, απαξιώνοντας την κοινοβουλευτική διαδικασία; Η τύχη αυτής της μεταρρύθμισης θεωρώ ότι θα λειτουργήσει ως βαρόμετρο όχι μόνο για το μέλλον της κυβέρνησης αλλά και της χώρας».