Εγινε παρεξήγηση κι εξήγηση δεν δόθηκε (ακόμη)…

Οι αθλητές και προπονητές από την Ινδία δεν πίστευαν στα μάτια τους στη διάρκεια της τελετής έναρξης, όταν είδαν μια συμπατριώτισσά τους να παρελαύνει με την αποστολή.

Οπως ήταν φυσικό, οι εκπρόσωποι της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ινδίας ζήτησαν εξηγήσεις από τους άγγλους διοργανωτές για το συμβάν, όμως επίσημη απάντηση δεν έχουν λάβει ακόμη.

Μια από τις εκδοχές για τη συμμετοχή της άγνωστης στην παρέλαση των ομάδων ήταν ότι η κυρία με το μπλε παντελόνι και την κόκκινη μπλούζα ήταν εθελόντρια. Επρεπε, συνεπώς, να συνοδέψει την ινδική αποστολή μέχρι κάποιο συγκεκριμένο σημείο, όμως πήρε το θάρρος και μπήκε στο γήπεδο μαζί με τους αθλητές και τους εκπροσώπους της ασιατικής ομάδας.

Η εξήγηση αυτή δεν ευσταθεί δεδομένου ότι η χαμογελαστή κοπέλα αγνώστων λοιπών στοιχείων ούτε στολή εθελοντών φοράει ούτε, κυρίως, έχει διαπίστευση προκειμένου να μπορεί να κινείται σε κάποιους χώρους των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Με αυτές τις σκέψεις, οι Ινδοί περιμένουν την επίσημη απάντηση των διοργανωτών, από τους οποίους ζήτησαν να είναι πιο αυστηροί σε ό,τι αφορά τους κανόνες ασφαλείας.

Πάντως, μετά το ατυχές περιστατικό της Παρασκευής, οι Αγγλοι έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας τόσο για το έμψυχο δυναμικό που απασχολείται στη διοργάνωση όσο και για τους ελέγχους στους οποίους υποβάλλονται οι θεατές αλλά και οι αθλητές.