Η διάσημη βρετανίδα δρομέας Πόλα Ράντκλιφ αποσύρθηκε χθες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες νικημένη από την επώδυνη οστεοαρθρίτιδα από την οποία ταλαιπωρείται το αριστερό της πόδι τα τελευταία χρόνια.

Το μεγάλο όνειρο της κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο ήταν να κλείσει την καριέρα της με μια πέμπτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και την κατάκτηση ενός μεταλλίου το οποίο λείπει από τη μεγάλη της συλλογή.

Η ατυχία πάντοτε συνόδευε τις προσπάθειες της 38χρονης αθλήτριας στον μαραθώνιο στην κορυφαία διοργάνωση και την άφηνε εκτός μεταλλίων.

Από το 2010, μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της, η Ράντκλιφ αφιερώθηκε στο μεγάλο της όνειρο, τους Αγώνες του Λονδίνου, με τους οποίους, όπως πίστευε, θα μπορούσε να σβήσει όλες τις προηγούμενες ατυχίες της.

«Εκλαψα περισσότερο από ποτέ», δήλωσε η πιο αγαπημένη αθλήτρια των Βρετανών όταν διαπίστωσε πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο αριστερό πόδι και της προκαλεί αφόρητους πόνους είναι ανυπέρβλητο.

«Από την ημέρα που ανακοινώθηκε πως το Λονδίνο θα διοργανώσει τους Αγώνες, η συμμετοχή μου σ’ αυτούς αποτελούσε έναν από τους μεγάλους στόχους της ζωής μου. Ο στόχος, οι πέμπτοι Ολυμπιακοί στη χώρα μου, τι καλύτερο; Στις δύσκολες στιγμές το όνειρο με κράτησε ζωντανή να παλεύω, να έχω κίνητρο, να είμαι συγκεντρωμένη στον στόχο μου. Γι’ αυτό με πονά τόσο που παραδέχομαι τελικά πως δεν πρόκειται να συμβεί», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η βρετανίδα αθλήτρια.

Ο επικεφαλής προπονητής της ομάδας στίβου της Βρετανίας, ο Τσαρλς βαν Κόμενι, χαρακτήρισε τη Ράντκλιφ «μια από τις κορυφαίες γυναίκες δρομείς όλων των εποχών».

Τη Ράντκλιφ θα αντικαταστήσει η 28χρονη σκωτσέζα μηχανικός Φρέγια Μάρεϊ, η οποία είναι περιστασιακή δρομέας αλλά λόγω του καλού πλασαρίσματος που έκανε στον μαραθώνιο του Λονδίνου κατέλαβε θέση αναπληρωματικής στη βρετανική ομάδα.

Η Μάρεϊ έκανε ειδική μνεία στους συναδέλφους της στην εργασία για την υποστήριξη που της προσφέρουν και τον ελεύθερο χρόνο ο οποίος της επιτρέπει να προπονείται. «Πολλοί σπουδαίοι αθλητές συνδύαζαν την εργασία με τον αθλητισμό. Οταν θες κάτι πραγματικά, πάντα υπάρχει τρόπος», σχολίασε η Μάρεϊ.