Παρά το πολύ καλό ξεκίνημά του στην πρώτη ιστιοδρομία της κατηγορίας Finn, όπου κατετάγη 4ος, ο Γιάννης Μιτάκης δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Στην δεύτερη ιστιοδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, ο Έλληνας ιστιοπλόος κατετάγη 21ος και σίγουρα θα χρειαστεί να βελτιωθεί στις επόμενες κούρσες προκειμένου να πετύχει κάτι αξιόλογο, έστω κι αν στη συνέχεια της διοργάνωσης έχει δικαίωμα να «σβήσει» τη χειρότερη.

Ο Μιτάκης μετά τη δεύτερη ιστιοδρομία βρίσκεται στην 13η θέση της γενικής με 25 βαθμούς ποινής. Την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη μετά τις δύο πρώτες κούρσες κατέχει ο Δανός Γιόνας Χογκ-Κρίστενσεν με δύο βαθμούς ποινής, ενώ ακολουθεί ο Βρετανός Μπεν Έινσλι με τέσσερις βαθμούς ποινής.

Ίδια γεύση και στα Star, όπου οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας κατετάγησαν 3οι στην πρώτη ιστιοδρομία της κατηγορίας Star, αλλά στη δεύτερη πήρε την 16η.

Μετά τη δεύτερη ιστιοδρομία οι Έλληνες ιστιοπλοϊοι βρίσκονται στην 9η θέση της γενικής κατάταξης με 19 βαθμούς ποινής. Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Βραζιλιάνοι Ρόμπερτ Σάιντ και Μπρούνο Πράντα με 5 βαθμούς ποινής.