Το Κέντρο της Αθήνας, η αναβάθμισή του και οι παρεμβάσεις στον τομέα της αστυνόμευσης, που θα πρέπει να γίνουν άμεσα, ήταν το κύριο θέμα της συζήτησης που είχε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας με την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία τον επισκέφθηκε χθες στο γραφείο του.

Και οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν στη σημασία της αναβάθμισης του Κέντρου της Αθήνας. Ο κ. Δένδιας είπε χαρακτηριστικά ότι το «Κέντρο της Αθήνας είναι η βιτρίνα της χώρας», ενώ η κ. Κεφαλογιάννη πρόσθεσε ότι η εικόνα της Αθήνας αντανακλά στην εικόνα όλης της χώρας τονίζοντας: «Η βελτίωση των συνθηκών δημόσιας ασφάλειας είναι προϋπόθεση και για την ανάπτυξη του τουρισμού, κυρίως στο ιστορικό Κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και ευρύτερα σε ολόκληρη την Αθήνα».

Τα ξενοδοχεία. Πτωτική εξακολουθεί να είναι η κίνηση στα ξενοδοχεία της Αθήνας, σύμφωνα με την Ενωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Ενωσης, στα συγκριτικά στοιχεία Ιουνίου των δύο τελευταίων ετών (Ιούνιος 2012 και Ιούνιος 2011) καταγράφεται πτώση 21% στην πληρότητα, 4,2% στη μέση τιμή δωματίου και 24,4% στα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο.

Στο μεταξύ τον συντονισμό όλων των θεσμικών φορέων στις προσπάθειες για την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού ζήτησε με επιστολή της που έστειλε χθες η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη στους 13 περιφερειάρχες και στους επτά γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

ΥΠΕΚΑ – ΚαμίνηΣ. Ωστόσο στην ανάγκη παροχής οικονομικών κινήτρων προκειμένου να επιστρέψει η κατοικία στο Κέντρο της πόλης αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Οπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος, «είμαστε σε πλήρη συνεργασία με τον δήμαρχο υπέρ της ιστορικής αναγέννησης του ιστορικού Κέντρου. Ο τουρισμός στην Αθήνα στο Κέντρο θα έρθει, δεν θα πάει τριγύρω».