Η δημοφιλής υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα για διάστημα περίπου μιάμισης ώρας, με αποτέλεσμα η πρόσβαση σε αυτή να διακοπεί.

Ωστόσο, η υπηρεσία ήταν εν μέρει προσβάσιμη μέσω φορητών συσκευών (κινητά τηλέφωνα κ.λπ.), αλλά και μέσω εφαρμογών τρίτων (apps).

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε δεκάδες χώρες της Ευρώπης (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα), της Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής.

«Οι χρήστες ενδεχομένως αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πρόσβασή τους στο twitter. Οι μηχανικοί μας προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα», ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε στο ιστολόγιο του κοινωνικού δικτύου στις 19:30 το απόγευμα.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 20.00 ώρα Ελλάδας. Το twitter απέδωσε τη διακοπή λειτουργίας της υπηρεσίας σε πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο κέντρο δεδομένων των ιστότοπου.

Πρόκειται για το δεύτερο ανάλογης φύσης πρόβλημα που παρουσιάζεται στο twitter μέσα σε πέντε εβδομάδες. Μία ακόμη βλάβη είχε σημειωθεί στις 21 Ιουνίου, οδηγώντας στην απενεργοποίηση της υπηρεσίας για αρκετές ώρες.