Ο Λιονέλ Μέσι δεν θα είναι εκεί, αφού δεν μετέχει η Αργεντινή, αλλά αρκετά αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα ήθελαν να… κληρονομήσουν το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε το 2008 στο Πεκίνο.

Η Βραζιλία, για παράδειγμα, προσπαθεί εδώ και αρκετές διοργανώσεις να κατακτήσει ένα χρυσό μετάλλιο, χωρίς όμως επιτυχία. Ασημένιο το 1984 και το 1988, χάλκινο το 1996 και το 2008. Τώρα, ο Νεϊμάρ, ο Πάτο, ο Τιάγκο Σίλβα, ο Γκάνσο και η υπόλοιπη παρέα ταξίδεψαν στο Λονδίνο με αυτή την προοπτική. Αυτό φυσικά δεν εμποδίζει ομάδες όπως η Ισπανία (έχει κατακτήσει τα πάντα τα τελευταία χρόνια) ή η Ουρουγουάη να κάνουν τα δικά τους όνειρα. Το ίδιο αφορά και τους διοργανωτές Βρετανούς, που έχουν ομάδα σε ολυμπιακό τουρνουά ύστερα από 52 χρόνια!

«Η Βραζιλία πάντα ήταν μεταξύ των φαβορί σε κάθε διοργάνωση. Δεν έχουμε άγχος συγκριτικά με άλλες διοργανώσεις και είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε. Γνωρίζουμε τις ευθύνες μας και τι περιμένει ο κόσμος από εμάς» είπε ο προπονητής της Βραζιλίας Μάνο Μενέσες. Η Βραζιλία θα αντιμετωπίσει στο πρώτο ματς στο Κάρντιφ την Αίγυπτο.

Η Ισπανία λοιπόν, η ομάδα που έχει κατακτήσει δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ένα Μουντιάλ τα τελευταία χρόνια, μπαίνει στη διοργάνωση (στη Γλασκώβη, κόντρα στην Ιαπωνία) φιλοδοξώντας να «χτυπήσει» τους Βραζιλιάνους: «Για εμένα αυτή η διοργάνωση είναι μια ευκαιρία να κλείσω με τον καλύτερο τρόπο μια πραγματικά εντυπωσιακή χρονιά, έχοντας ήδη κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα» είπε ο Χουάν Μάτα, ο ένας από τους τρεις παίκτες που μετέχουν στην ολυμπιακή ομάδα και αγωνίστηκαν στο Euro (οι άλλοι δύο είναι ο Ζόρντι Αλμπα και ο Χάβι Μαρτίνεθ). Μεταξύ των άλλων γνωστών παικτών είναι ο τερματοφύλακας της Γιουνάιτεντ, Ντε Χέα, ο Ικερ Μουνιέν της Μπιλμπάο, αλλά και ο Κρίστιαν Τέλο της Μπαρτσελόνα.

Σε ό,τι αφορά τους διοργανωτές, ο Στιούαρτ Πιρς έχει αρχηγό τον Ουαλό Ράιαν Γκιγκς, ενώ παίκτες-κλειδί θα είναι οι Μίκα Ρίτσαρντς (Σίτι), ο Ααρον Ράμσεϊ (Αρσεναλ) και ο Ντάνιελ Στάριτζ (Τσέλσι). Σε ό,τι αφορά τις άλλες ομάδες, Καβάνι και Σουάρες είναι οι παίκτες-κλειδί της Ουρουγουάης, ενώ ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος αναμένεται να είναι ο ηγέτης στο Μεξικό.