Πακέτα κατασκήνωσης μετά μουσικής, συνήθως ολονύκτιας, ακόμη και δωρεάν αντίσκηνα στη δροσιά των ποταμών της Ελλάδας προσφέρουν τα εφετινά Ρίβερ Πάρτι. Είκοσι οκτώ χιλιόμετρα από την πόλη της Καστοριάς, στη σκιά του Γράμμου, στήνονται τέσσερις σκηνές (εκτός από αυτές που θα στήσουν οι εκδρομείς για να μείνουν) για να εξελιχθεί εκεί όλη η μουσική δράση του φεστιβάλ: η Κεντρική Σκηνή, η οποία θα υποδεχθεί και τους περισσότερους φαν, η Πράσινη Σκηνή (με Ανδριάνα Μπάμπαλη, Transistor κ.ά.), η Youth όπου θα παίξουν τα πιο νέα ονόματα και τo Dance Stage όπου αναλαμβάνουν δράση οι DJ και το Ρίβερ Πάρτι φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε πάρτι κανονικό. Η εκκίνηση για όλα αυτά το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Αυγούστου.

Στα νερά του Αρδα, στον δρόμο από την Ορεστιάδα προς το χωριό στις Καστανιές, οι μουσικές κυλούν γάργαρα και συνοδεύουν μελωδικά τον παραπόταμο του Εβρου. Ο Αρδας άλλωστε έχει πιστό κοινό, που ξέρει τη διαδρομή απέξω και με κλειστά μάτια. Εξάλλου εφέτος (για δεύτερη χρονιά) θα πάει προς τα εκεί όχι μόνο για το μουσικό μενού του, αλλά και για το Athens Video Art Festival, διεθνές φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων της Ελλάδας.

Στην όμορφη φύση του Αρδα θα βρεθούν ο Παύλος Παυλίδης, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, οι Ρόδες United, ο Θάνος Μικρούτσικος, η Ελένη Βιτάλη, η Αργυρώ Καπαρού, οι δικοί μας «τζαμαϊκανοί» Locomondo και άλλοι πολλοί, που θα μοιραστούν τις δύο σκηνές, την Κεντρική και τη Νησίδα, όπως την έχουν ονομάσει τα παιδιά εκεί στον Αρδα έχοντας πετύχει να κάνουν τον παραπόταμο του Εβρου καλοκαιρινό must της μουσικής. H 18η Συνάντηση Νέων θα κρατήσει έως και την Κυριακή.

Ωστόσο ο ποταμίσιος συναυλιακός τουρισμός συνεχίζεται. Στo 4o Ρίβερ Πάρτι στους Ποταμούς της Δράμας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παραμεθόρια 2012» η κοινότητα των Ποταμών υποδέχεται μουσικές και τέχνες. Στις 3 και 4 Αυγούστου, με είσοδο ελεύθερη, στο εκκλησάκι του Αγίου Ραφαήλ το ραντεβού είναι για χορό και Ρίβερ Πάρτι. To Σάββατο (4/8) η δράση μεταφέρεται στην Πλατεία Ποταμών με λαϊκό γλέντι και το πάρτι συνεχίζεται και πάλι εκεί, στον Αγιο Ραφαήλ. Στις μείξεις θα είναι ο DJ Kωνσταντίνος Πουρναράς. Σημειώστε ότι θα υπάρχει και δυνατότητα για ελεύθερο κάμπινγκ δίπλα στον χώρο όπου θα γίνει το πάρτι, ενώ η κοινότητα παρέχει δωρεάν σκηνή σε όσους δεν έχουν.

Παραδίπλα, στις Πηγές Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα και το Dramaica Youth Festival 2012 (30/7 – 2/8), με τους Rous, Foundracar, Πάνο Μουζουράκη – Απόστολο Βαλαρούτσο. Επίσης, το Ergo-stasio 2012 – 9th River Party στην Προσοτσάνη Δράμας (9-11/8) με τους Stage Band, Displayed, Λαιστρυγόνες, Δημήτρη Ζερβουδάκη και Βασίλη Παπακωνσταντίνου.