Πολύ κοντά στην απόκτηση του Βασίλη Καββαδά βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δουλεύει τη μεταγραφή του δυναμικού νεαρού σέντερ από τη στιγμή που ο Μαυροειδής εντάχθηκε στον Ολυμπιακό.

«Τα ΝΕΑ» είχαν αποκαλύψει τη «στροφή σε Καββαδά» στο φύλλο της Δευτέρας και όλες οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι οι Πράσινοι, που χθες ανακοίνωσαν την απόκτηση του ποιοτικού «εργάτη» Γιόνας Μασιούλις (27 χρ. 1,98 μ.), έχουν προχωρημένες συζητήσεις με τον Πανιώνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νέα Σμύρνη, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός προτείνει ποσό που αγγίζει τα 300.000 ευρώ, με τον κ. Η. Λιανό να απαιτεί 350.000 ευρώ. Η διαφορά μοιάζει μικρή για να αποτρέψει την ολοκλήρωση της μεταγραφής από τη στιγμή μάλιστα που ο Καββαδάς δεν είναι θετικός για αναπροσαρμογή και επέκταση του συμβολαίου του.

Ενδεχομένως να χρειαστούν μερικές μέρες για να βρεθεί συμφωνία με την ομάδα και ακολούθως με τον παίκτη, όμως είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟ έχει προβάδισμα και είναι πολύ κοντά στην απόκτησή του. Ο 21χρονος σέντερ που εντυπωσίασε εφέτος αλλά και στην προετοιμασία της Εθνικής, στην οποία κλήθηκε πρώτη φορά, παρότι στον Ολυμπιακό θα έβρισκε τον προπονητή του στον Πανιώνιο, προτιμά τον ΠΑΟ γιατί εκτιμά πως θα έχει περισσότερες ευκαιρίες. Με την (πιθανή) απόκτηση του Καββαδά ο Παναθηναϊκός θα ενισχύσει την ελληνική βάση με έναν ταλαντούχο μπασκετμπολίστα κάνοντας ουσιαστικά υπέρβαση αφού στις εποχές μας εξαγορά παίκτη είναι σπάνια όσο και οι αγοραπωλησίες ακινήτων…

***Εκτός του Καββαδά, ο ΠΑΟ σχεδιάζει να αποκτήσει δύο ξένους για τη φροντ-λάιν, με τους Λάσμε, Σίμονς να παραμένουν επικρατέστεροι υποψήφιοι. Αν μάλιστα ο Περπέρογλου συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό οι Πράσινοι πρώτον θα σχηματίσουν πολύ ανταγωνιστική ομάδα και δεύτερον θα αναζητούν μόνο έναν αμερικανό σκόρερ στο «2».