Κλειστή κρατά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Ζημιανίτης την πόρτα της φυλακής για τον γιο του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρο (φωτογραφία), εισηγούμενος προς το δικαστικό συμβούλιο να απορριφθεί η αίτηση για την αποφυλάκισή του.

Ο Σταύρος Ψωμιάδης, ο οποίος κρατείται στην ίδια φυλακή με τον πατέρα του, κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που – κατά την κατηγορία – προέρχεται από υπεξαίρεση χρημάτων της ΠΑΕ ΑΕΚ και φοροδιαφυγή.

«Ο τακτικός έλεγχος φορολογίας εισοδήματος του Σταύρου Ψωμιάδη – αν και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί – ανέδειξε μεγάλη αταξία στην τήρηση των φορολογικών του υποχρεώσεων και καταγράφεται εκ μέρους του απόκρυψη καθαρών εισοδημάτων συνολικού ύψους 5.121.764,02 ευρώ» αναφέρει ο εισαγγελέας στην πολυσέλιδη πρότασή του.

Σύμφωνα με τον κ. Ζημιανίτη «οι ερευνώμενες ενέργειες του Σταύρου Ψωμιάδη συναρτώνται άμεσα με την πρακτική του πατέρα του να παραμένει εκείνος στο προσκήνιο των διαφόρων δραστηριοτήτων του χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο συγγενικών του προσώπων ώστε να ελέγχει πλήρως τις εταιρείες συμφερόντων του».