Αντιδράσεις από τον κλάδο των εκπαιδευτικών προκαλούν τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να προχωρά σε αύξηση των ωρών διδασκαλίας τους. Με επιστολή προς τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο τα μέλη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, η ηγεσία του υπουργείου είχε διαβεβαιώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ σε συνάντησή τους την περασμένη εβδομάδα πως δεν υπάρχει καμία σκέψη για αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, απάντηση που όπως υποστηρίζουν τα μέλη της Ομοσπονδίας είχαν λάβει και από τον πρώην υπουργό Γεώργιο Μπαμπινιώτη.

Ωστόσο, «πριν καν στεγνώσει το μελάνι των ανακοινώσεων, ανώνυμοι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αρχικά, και στη συνέχεια εσείς ο ίδιος, ανοίγετε θέμα αύξησης ωραρίου, αποκρύπτοντας τεχνηέντως πως το ωράριο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι στον μέσο όρο των χωρών της ΕΕ και του ΟΟΣΑ (21-25 διδακτικές ώρες την εβδομάδα και 30 εργασιακής απασχόλησης) και δεν συντρέχει κανένας παιδαγωγικός λόγος αλλαγής του», σημειώνουν τα μέλη της ΔΟΕ και προσθέτουν πως μία τέτοια απόφαση θα βρει απέναντί της «τη συσσωρευμένη οργή του εκπαιδευτικού κόσμου. Σας καλούμε να σταματήσετε στη γέννησή του κάθε σενάριο που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το εκπαιδευτικό έργο».

Ανακοίνωση για τα σενάρια αύξησης του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών εξέδωσε και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων. «Η Εκθεση του ΟΟΣΑ για την Εκπαίδευση στην Ελλάδα, στην οποία βασίζεται η πρόταση για την αύξηση του ωραρίου, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αλλοίωσης και διαστρέβλωσης της εκπαιδευτικής πραγματικότητας της χώρας μας. Σε μας απομένει η δυνατότητα ενός συντονισμένου πανεκπαιδευτικού αγώνα ώστε να ανατραπεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.