Ισως στην τελευταία αθλητική τους παράσταση στην κορυφαία διοργάνωση όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο Βλάσης Μάρας και ο Βασίλης Τσολακίδης θέλουν να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο. Προς Θεού, δεν σταματούν το άθλημα της γυμναστικής, κάθε άλλο, όμως δεν είναι βέβαιο πως θα έχουν άλλη ευκαιρία σε τέτοιο επίπεδο. Η δυνατότητα των αθλητών μας είναι για μετάλλιο αλλά πάντα τα αγωνίσματά τους κρύβουν παγίδες.

Ο Βλάσης Μάρας μετά την αδικία του 2004 και την κακή εκτέλεση το 2008, θα κυνηγήσει την πολυπόθητη ολυμπιακή διάκριση στο μονόζυγο, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με τέσσερα πετάγματα και συντελεστή δυσκολίας 7,40 έχοντας προσθέσει με τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη και ένα τέταρτο πέταγμα στο πρόγραμμα.

Και αν για τον Μάρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι σε ημερησία διάταξη, για τον Βασίλη Τσολακίδη αυτό θα είναι το ντεμπούτο του και ας έχει πατήσει τα 33. Τουλάχιστον ο προπονητής του Αλέκος Ιωακειμίδης όχι μόνο έχει την εμπειρία, αλλά «μετράει» και 2/2 μετάλλια με τον Δημοσθένη Ταμπάκο το 2000 (ασημένιο) και το 2004 (χρυσό) στους κρίκους.

Στο Λονδίνο, ο σπεσιαλίστας του δίζυγου θα παρουσιάσει το πιο δύσκολο πρόγραμμά του, με βαθμό δυσκολίας 6,70, υψηλότερο από κάθε άλλη φορά. Το οποίο μάλιστα θα περιλαμβάνει τις δύο διεθνώς κατοχυρωμένες ασκήσεις που φέρουν το όνομά του, τις «Τσολακίδης» και «Τσολακίδης 2».

Η Βάσω Μιλούση που συμπληρώνει την τριάδα της ενόργανης έχει ήδη ένα σπάνιο επίτευγμα, όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για την παγκόσμια ενόργανη γυμναστική, καθώς επιστρέφει σε Ολυμπιακούς Αγώνες έπειτα από 12 χρόνια αφού ήταν παρούσα στο Σίδνεϊ.