Ήταν οπλισμένος με ημιαυτόματο όπλο AR-15 (εκδοχή του τυφεκίου M16 που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός και μπορεί να αγοραστεί στις ΗΠΑ), ένα πιστόλι Glock και μία καραμπίνα. Άγνωστο είναι ακόμη αν κατείχε τα όπλα νόμιμα.

Ο Χόλμς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και εξοπλισμό που συνήθως φέρουν οι αστυνομικοί των ειδικών μονάδων.

Η κατοικία του είναι περίπου 10 χιλιόμετρα από το σημείο της τραγωδίας, οι Αρχές όμως δεν μπόρεσαν να μπουν αμέσως μέσα γιατί ήταν παγιδευμένη.

Στο καθιστικό υπήρχαν καλώδια που συνδέονταν με δοχεία με άγνωστα υλικά. Η αστυνομικοί έκανε λόγο για παγίδα «που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στη ζωή μας».

Στο σπίτι του 24χρονου υπήρχε άλλο ένα πιστόλι Glock.

Οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του συγκροτήματος και παρακείμενων κατοικιών, προειδοποιώντας ότι η έρευνα στο διαμέρισμα θα χρειαστεί πολλές ημέρες.

Ο Χολμς ζούσε στην Καλιφόρνια όπου τελείωσε το γυμνάσιο. Εκεί ζουν και οι γονείς του που δηλώνουν και αυτοί συγκλονισμένοι και ζητούν να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά τους.

Εκτός από μία κλήση για υπερβολική ταχύτητα που πήρε τον περασμένο Οκτώβριο, δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αστυνομικές Αρχές.

Αγόρασε 6.000 σφαίρες και φυσίγγια

Ο δράστης του μακελειού σε σινεμά προαστείου του Ντένβερ στο Κολοράντο είχε αγοράσει νομίμως διαδικτυακά τους τελευταίους δυο μήνες πάνω από 6.000 σφαίρες και φυσίγγια, δήλωσε χθες ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον Νταν ‘Οατς, αρχηγό της αστυνομίας στο προάστειο Ορόρα, ο Τζέιμς Χολμς είχε αγοράσει τα πυρομαχικά, αλλά και τέσσερα όπλα, από τοπικά καταστήματα, νομίμως.

Ο Όατς πρόσθεσε ότι ανάμεσα στα όπλα που αγόρασε ο Χολμς είναι και πολλοί γεμιστήρες για το τουφέκι που χρησιμοποίησε, ανάμεσά τους ένας γεμιστήρας 100 σφαιρών, που βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης.

Πένθος

Το περιστατικό που σόκαρε και βύθισε στο πένθος τις ΗΠΑ δεν σχετίζεται με τρομοκρατία· συγκλονισμένος ο πρόεδρος Ομπάμα διέκοψε την προεκλογική εκστρατεία και επέστρεψε στην πρωτεύουσα. Μεσίστιεςείναι οι σημαίες σε όλη τη χώρα