1 Προκαθορισμένο το ραντεβού. Σαν εκείνο τον επαναλαμβανόμενο εφιάλτη που τον τρέμεις, αλλά ξέρεις ότι θα τον ξαναδείς. Με το που υποχώρησε ο καύσωνας και δυνάμωσαν οι βοριάδες, όλοι αναρωτιόνταν πού θα ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά. Αχαΐα, Κερατέα και Κίσσαμος ήταν οι πιο κακορίζικοι αυτή την εβδομάδα. Οι φλόγες φούντωσαν σπίτια, δέντρα, καλλιέργειες και ζώα χάθηκαν, οι πυροσβέστες έτρεχαν, τα Καναντέρ χαλούσαν, οι κάτοικοι κατήγγελλαν καθυστερήσεις και ολιγωρία – τι είχες Ελλάδα, τι είχα πάντα.

2 Αλλες φωτιές εκεί. Καταστροφικές όμως και αυτές. Στη φωτογραφία, σύροι αντικαθεστωτικοί πανηγυρίζουν για τη βόμβα που εξερράγη την Τετάρτη στην καρδιά της Δαμασκού, στο κτίριο της Εθνικής Ασφάλειας, σκοτώνοντας τρεις από τους πιο στενούς συμμάχους του Μπασάρ αλ Ασαντ. Η αρχή του τέλους του; Πιθανότατα, όχι όμως προτού χυθεί πολύ αίμα ακόμη. Ποτέ δεν είναι ένας δικτάτορας πιο επικίνδυνος από ό,τι όταν πλησιάζει η στιγμή της «εξόδου» του. Οσο για την «επόμενη ημέρα» στη Συρία… απλώς, ομιχλώδης.

3 Να δει την Ακρόπολη από κοντά ονειρευόταν, κατέληξε να τη φωτογραφίζει εκ του μακρόθεν. Επεσε πάνω στη χειρότερη ημέρα του καύσωνα και είδηση δεν πήρε την ανακοίνωση των αρχαιοφυλάκων για λουκέτο στις 2 το μεσημέρι. Ναι, είχε 42 βαθμούς. Ναι, το λευκό μάρμαρο του Βράχου αντανακλά τη ζέστη. Αλλά μια χώρα που ονειρεύεται να συμμετάσχει σε ένα G8 του πολιτισμού, ενώ ψάχνει να βρει επειγόντως 11,5 δισεκατομμύρια, δεν δικαιολογείται να απογοητεύει ούτε έναν τουρίστα – τέλος.

4 Τόνοι μελάνης χύθηκαν στις ΗΠΑ για τον Μπαράκ, τη Μισέλ και την Kiss Cam, την «κάμερα του φιλιού», που τους έδειξε ενώ παρακολουθούσαν αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στις ολυμπιακές ομάδες ΗΠΑ και Βραζιλίας. Εφαγε ή όχι «πόρτα» ο Μπαράκ στην πρώτη του απόπειρα να φιλήσει τη Μισέλ – όπως προστάζει η αμερικανική παράδοση; Εδειχνε ή όχι αμήχανη η Μισέλ μετά τη δεύτερη, επιτυχημένη, προσπάθεια του Μπαράκ; Προεκλογική περίοδος είναι, δείξτε επιείκεια.

5 Στη Γαλλία η προεκλογική περίοδος τελείωσε – επιτέλους, δηλαδή, γιατί ήταν ατελείωτη. Για τον Φρανσουά Ολάντ, όμως, τελείωσε προτού ξεκινήσει και η «περίοδος χάριτος» που παραδοσιακά απολαμβάνουν οι νεοεκλεγμένοι πρόεδροι. Το ποσοστό της δημοτικότητάς του μειώθηκε τον τελευταίο μήνα κατά πέντε μονάδες, στο 53%. Είναι οι καιροί δύσκολοι, δεν φταίει. Αλλά δείχνει πραγματικά να απολαμβάνει την εκτόνωση καθώς ετοιμάζεται να ρίξει με το τόξο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε μέλη της γαλλικής ολυμπιακής ομάδας.

6 Μόλις έξι ημέρες έχουν απομείνει έως την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και οι Αγγλοι ακόμη τρέχουν με τα της ασφάλειας. Η εταιρεία G4S ομολόγησε ότι δεν κατάφερε να στρατολογήσει τους 10.400 φρουρούς που είχε υποσχεθεί, οπότε η κυβέρνηση αύξησε στις 17.000 τη δύναμη των στρατιωτών που θα αναπτυχθούν – και πιθανώς να παρατάξει ακόμη 2.000 στρατιώτες. Αρχαίο πνεύμα αθάνατο, αγνέ πατέρα, του ωραίου, του μεγάλου και του (please, God) ασφαλούς.