ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Μια βόμβα που τοποθέτησαν οι Ταλιμπάν κατέστρεψε 22 φορτηγά του ΝΑΤΟ τα οποία μετέφεραν εφόδια για τις συμμαχικές δυνάμεις στο Βόρειο Αφγανιστάν. Η έκρηξη σημειώθηκε στο Αϊμπάκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαμανγκάν.

ΚΙΝΑ

Ο γάλλος αρχιτέκτονας Πατρίκ Ντεβιγιέ, ο οποίος συνδέεται με την οικογένεια του αποπεμφθέντος κινέζου πολιτικού Μπο Σιλάι και τελούσε υπό κράτηση στην Καμπότζη από τις 13 Ιουνίου ύστερα από αίτημα των κινεζικών Αρχών, μετέβη στην Κίνα για να υποβληθεί σε ανάκριση. Ο Ντεβιγιέ είχε μεσολαβήσει για την αγορά πολυτελών διαμερισμάτων στο Λονδίνο από την οικογένεια του Μπο.

ΗΠΑ

Ενας άνδρας από την Καλιφόρνια, ο οποίος καταζητούνταν επί 18 χρόνια από τις αστυνομικές Αρχές για τον βιασμό ενός τετράχρονου κοριτσιού, συνελήφθη στη Γουατεμάλα και απελάθηκε στις ΗΠΑ για να δικαστεί. Ο Τζέφρι Ριντ Πάρις, 65 ετών, δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

ΤΑΝΖΑΝΙΑ

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο Ευρωπαίοι, έχασαν τη ζωή τους, όταν ναυάγησε φέρι μπόουτ με 250 επιβάτες ανάμεσα στο Νταρ ες Σαλάμ και τη Ζανζιβάρη. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, 203 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε ναυάγιο ενός άλλου φέρι στο αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες διατηρεί ασφαλές προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του Ενρίκε Καπρίλες στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 7 Οκτωβρίου.