Σε πύρινο κλοιό βρέθηκαν από τα ξημερώματα τα Σελλά, το Πλατάνι, το Ανω και το Κάτω Καστρίτσι – λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Πάτρας, κοντά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο. Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων σχημάτισε μέτωπο επτά χιλιομέτρων και έφθασε στις αυλές των σπιτιών.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή προκαλούσαν συνεχείς αναζωπυρώσεις ενώ αποπνικτική ήταν η ατμόσφαιρα ακόμα και στο κέντρο της Πάτρας από τα σύννεφα καπνού. Ιδιαίτερα μέτρα ελήφθησαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας που καλύφθηκε από καπνούς ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δημιούργησαν ζώνες ασφαλείας για να μην πλησιάσουν οι φλόγες στην περιοχή. Αργά το βράδυ η φωτιά με συνεχείς αναζωπυρώσεις εξακολουθούσε να απειλεί το Ανω Καστρίτσι και την περιοχή Δρέπανο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και από τους γειτονικούς νομούς ενώ η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Είναι θαύμα που δεν κάηκαν σπίτια και δεν είχαμε θύματα» λέει ο κάτοικος της περιοχής Χρήστος Τσάμης. Ο ίδιος συμπληρώνει: «Δυστυχώς η περιοχή μας κάθε χρόνο τέτοια εποχή δεν έχει νερό».

Οπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος της Πάτρας Γιώργος Σιγαλός «παρ’ ότι διατέθηκαν λεωφορεία και ενοικιάστηκαν ξενοδοχεία, οι κάτοικοι αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου ζήτησε από τους φοιτητές να αποχωρήσουν από τον πανεπιστημιακό χώρο ενώ οι εργαζόμενοι παρέμειναν για να συμβάλουν στο έργο της αντιπυρικής προστασίας.

Ανακρίσεις για τα αίτια της πυρκαγιάς γίνονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Πάτρα.