Μπορεί ο καθένας να έχει τη Μόνα Λίζα; Σίγουρα όχι! Και η αλήθεια είναι ότι σε κάθε μετακίνηση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς η ενδιαφερόμενη ομάδα έπρεπε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η μεταγραφή του επιβεβαιώθηκε τόσο από τον γενικό διευθυντή της γαλλικής ομάδας Λεονάρντο όσο και από τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος τον είχε χαρακτηρίσει πριν από λίγες ημέρες «Μόνα Λίζα του ποδοσφαίρου»!

Η γαλλική ομάδα θα δώσει συνολικά 65 εκατ. ευρώ στη Μίλαν, αφού 20 εκατ. στοίχισε ο Ιμπραΐμοβιτς και άλλα 45 ο Τιάγκο Σίλβα! Οσο για τον Σουηδό, θα εισπράττει 13 εκατ. ευρώ ετησίως και το συμβόλαιό του θα είναι για τρία χρόνια.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο ιδιοκτήτης της Μίλαν, μπορεί να τρίβει τα χέρια του για το ποσό που θα μπει στο ταμείο. Αλλωστε, το συνολικό κόστος των μετακινήσεων του 30χρονου επιθετικού τα τελευταία ένδεκα χρόνια αγγίζει τα 168 εκατ. ευρώ! Η πρώτη μετακίνησή του, από τη Μάλμε στον Αγιαξ, στοίχισε 7,8 εκατ. ευρώ. Η Γιουβέντους τον απέκτησε με 16 εκατ. και στη συνέχεια η Ιντερ πλήρωσε 24,8 για να τον φέρει στο Μιλάνο. Η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε να πληρώσει 69,5 εκατ. ευρώ για τον αποκτήσει, ενώ 30 εκατ. ήταν η συμφωνία για την παραχώρησή του στη Μίλαν.

Η οικονομική κρίση δεν επηρεάζει την Παρί, αφού το χρήμα ρέει άφθονο μετά την απόκτηση (πέρυσι το καλοκαίρι) των μετοχών από τον σεΐχη του Κατάρ Αλ Τάνι. Θυμίζουμε ότι αυτό το καλοκαίρι έχει δώσει και 26 εκατ. στη Νάπολι για τον Λαβέτσι, ενώ έχει στόχο και τον Κακά!

Ο Σουηδός αναμενόταν χθες το βράδυ στο Παρίσι και σήμερα θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

ΣΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ

Ο Ρόμπι φαν Πέρσι εμφανίστηκε την προπόνηση της Αρσεναλ αφού ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή του άδεια, αλλά ουσιαστικά πήγε στο Λονδίνο για να… ξαναφύγει.

Ο ολλανδός επιθετικός περιμένει να ξεκαθαρίσει το ποδοσφαιρικό του μέλλον, αφού όλα δείχνουν πως αποχαιρετά το Εμιρέιτς και τον Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος θέτει έναν μονάχα όρο για την παραχώρησή του.

Να τελειώσει το θέμα όσο το συντομότερο δυνατόν, ώστε να κάνει κι αυτός το κουμάντο του όσον αφορά το ρόστερ της ομάδας.

Προφανώς, ο Αλσατός δεν ξεχνά τι συνέβη πέρυσι το καλοκαίρι με την αποχώρηση του Σεσκ Φάμπρεγας και του Σαμίρ Νασρί, προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Ο Φαν Πέρσι έχει αφήσει να εννοηθεί πως η πρώτη του επιλογή είναι η Γιουβέντους, ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον που έχουν δείξει και οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Γιουβέντους ήταν από τα φαβορί για την απόκτηση του ουρουγουανού άσου της Νάπολι Εντισον Καβάνι, αλλά η υπόθεση αυτή δεν προχώρησε.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στη διεκδίκηση του Καβάνι φέρεται να μπαίνει και η Τσέλσι! Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σαν», η Τσέλσι μπορεί να διαθέσει περίπου 45 εκατ. ευρώ για τον ουρουγουανό επιθετικό, ο οποίος προορίζεται για αντικαταστάτης του Ντιντιέ Ντρογκμπά που αναχώρησε για την Κίνα. Η Τσέλσι ετοιμάζει κι άλλο χτύπημα, αφού φέρεται να έχει συμφωνήσει και με τη βραζιλιάνικη Ιντερνασιονάλ για τον 20χρονο Οσκαρ. Επίσης, έχει κλείσει από την αρχή του καλοκαιριού τον Εντεν Αζάρ από τη Λιλ, ενώ θέλει και τον 19χρονο αδελφό του Τοργκάν, από τη Λανς.