Ετοιμος για νέες εξορμήσεις ο Τομ Χανκς. Nαυαγός σε έρημο νησί ή κάτοικος αεροδρομίου, βραβευμένος «Φόρεστ Γκαμπ» – στις ταινίες του -, ο Χανκς επιστρέφει με νέο «ρόλο» καθώς μπαίνει δυναμικά και στον κόσμο της τεχνολογίας.

Εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Yahoo! προωθώντας την καινούργια του σειρά κινουμένων σχεδίων «Εlectric City», έχοντας ήδη έτοιμα είκοσι επεισόδια των πέντε ώς επτά λεπτών. Υπογράφει τη σειρά ως παραγωγός και σεναριογράφος αλλά και ως ηθοποιός, δανείζοντας τη φωνή του στον πρωταγωνιστή Κλίβελαντ Καρ, έναν πρώην αστυνομικό που συνεχίζει στη ζωή του να πολεμάει μυστικά το κακό.

Το Yahoo! ποντάρει πολύ στη σειρά – ένας συνδυασμός επιστημονικής φαντασίας και νουάρ – θεωρώντας τη ένα δυνατό χαρτί για να τραβήξει την προσοχή του κόσμου και να κερδίσει φαν στον χώρο των ιντερνετικών βίντεο, όπου τη μερίδα του λέοντος έχει το YouTube.

«O λόγος που πήγαμε στο Υahoo! ήταν επειδή είπε «ναι, το κάνουμε»», εξήγησε ο Τομ Χανκς. «Είχαμε αυτή τη σειρά εδώ και χρόνια».

Εγραψε την πρώτη ιστορία το 2003, «σε μια φορητή γραφομηχανή Οlivetti Lettera 22», είπε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης στο MTV.

H ιδέα του για την ιστορία ήρθε από την επιθυμία του να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό από τις συνηθισμένες χιουμοριστικές σειρές που μπορεί κανείς να δει online.

Και έβαλε τον πήχη ψηλά. «Το βασικό θέμα που κυριαρχεί σε κάθε επεισόδιο είναι το ποιος ελέγχει την πληροφορία. Και αν εκείνοι που έχουν τον έλεγχο για το τι μαθαίνουμε λένε την αλήθεια ή λένε αυτά που θέλουν για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα». Τα πρώτα δέκα επεισόδια είναι ήδη στον «αέρα» στο Yahoo!Screen. Πάντως ο Χανκς και οι συνεργάτες του δεν έχουν προς το παρόν στα σχέδιά τους μια κινηματογραφική εκδοχή της σειράς – αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να ετοιμάσουν ακόμη περισσότερα επεισόδια.

«Θα είμαστε απόλυτα ευτυχείς και ικανοποιημένοι αν μπορέσουμε απλώς να πληρώσουμε τους μισθούς όλων όσοι ασχολήθηκαν με το πρότζεκτ και να συνεχίσουμε με περισσότερες ιστορίες της «Ηλεκτρικής Πόλης»», είπε.