Mε την ιδιαίτερη συνταγή του, το κοκτέιλ Hot Toddy Australia, για το οποίο χρησιμοποίησε ως βάση ουίσκι Johnnie Walker Gold Label Reserve μαζί με κανέλα και τζίντζερ, καθώς και με τη μοναδική τεχνική του, o Φίλιπς ξεχώρισε ανάμεσα σε 50 διαγωνιζόμενους και κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου στον κόσμο, αποσπώντας τη διάκριση Diageo Reserve World Class Bartender of the Year 2012.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς που μας πέρασε, bartenders από τα πιο αναγνωρισμένα μπαρ στον κόσμο διαγωνίστηκαν σε τοπικό επίπεδο φιλοδοξώντας να κερδίσουν μια θέση στον παγκόσμιο τελικό στο Ρίο ντε Τζανέιρο, σε μια ξεχωριστή στιγμή για τον κλάδο διεθνώς. Μόνο 50 από τους 15,000 διαγωνιζόμενους είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις καινοτόμες δημιουργίες τους. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Βασίλης Κυρίτσης ενώ ο Αριστοτέλης Παπαδόπουλος ήταν ανάμεσα στους «γκουρού» της κριτικής επιτροπής.

«Είμαι ενθουσιασμένος και συγκινημένος που κέρδισα τον τίτλο του Diageo Reserve World Class Bartender of the Year και ξεχώρισα ανάμεσα στα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου με χαρακτηρίζει έντονο πάθος για τη δημιουργία cocktails και μου αρέσει να δημιουργώ μοναδικές εμπειρίες για τον πελάτη», δήλωσε μετά την ανακήρυξή του σε κορυφαίο του κόσμου ο Φίλιπς και πρόσθεσε: «Δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσει η νέα χρονιά για να ταξιδέψω, να συναντήσω ανθρώπους του κλάδου και να συνεχίσω να δημιουργώ μοναδικές εμπειρίες μέσα από τα cocktails μου».

Ο κριτής του WORLD CLASS, Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, σχολίασε: «Για να διακριθείς στην Diageo Reserve WORLD CLASS πρέπει να σε χαρακτηρίζει αστείρευτη δημιουργικότητα, ακρίβεια, δεξιοτεχνία και μια έμφυτη ικανότητα να συνδέεσαι με τους πελάτες σου. Κάθε χρόνο μένω έκπληκτος από το επίπεδο του ταλέντου, τη δεξιοτεχνία και την καινοτομία που επιδεικνύουν οι συμμετέχοντες την εβδομάδα του παγκόσμιου τελικού. Ο Τιμ Φίλιπς με εντυπωσίασε με το όραμα και την εφευρετική ερμηνεία του της τάσης Retro Chic. Πιστεύω πως είναι ιδανικός πρεσβευτής για το επάγγελμά μας».