ΙΤΑΛΙΑ

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έδωσε τη σαφέστερη έως τώρα ένδειξη ότι θα επιδιώξει την επανεκλογή του ως πρωθυπουργού για τέταρτη φορά το 2013. «Ηθελα να κάνω την ανακοίνωση αργότερα, όμως εδώ είναι δύσκολο να κρατήσεις μυστικό» δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε το Σάββατο.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν θα οριστεί ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν σε θέματα παγκόσμιας εκπαίδευσης. Αποστολή του, να πραγματοποιηθεί ο αναπτυξιακός Στόχος της Χιλιετίας με την εισαγωγή επιπλέον 61 εκατ. παιδιών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα έως το 2015.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ 2

Ο δισεκατομμυριούχος Χανς Κρίστιαν Ράουζινγκ έχει συλληφθεί σχετικά με τον φόνο της συζύγου του, της Εύας Ράουζινγκ, ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ, προσθέτοντας πως ο συλληφθείς, ο οποίος βρίσκεται σε νοσηλευτικό ίδρυμα, θα καταθέσει μόλις αυτό καταστεί δυνατό.

ΡΩΣΙΑ

Ενα διαστημόπλοιο «Σογιούζ» που μεταφέρει τρεις αστροναύτες απογειώθηκε χθες τα ξημερώματα από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Στην αποστολή, που θα διαρκέσει τέσσερις μήνες, μετέχουν ένας Ιάπωνας, ένας Ρώσος και μια Αμερικανίδα.

ΜΕΞΙΚΟ

Ενοπλη συμμορία βίασε επτά νεαρές γυναίκες σε κατασκήνωση νέων λίγο έξω από την Πόλη του Μεξικού. Η συμμορία, που αποτελούνταν από τουλάχιστον 10 μέλη, κακοποιούσε επί ώρες τους 90 νέους και νέες, μέλη μιας εκκλησιαστικής οργάνωσης που είχαν κατασκηνώσει σε ένα πάρκο νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας.